AcasăSPORTDan Petrescu, afaceri de milioane cu un oligarh rus

Dan Petrescu, afaceri de milioane cu un oligarh rus

In cautarea unor fotbalisti cu care sa-si intareasca lotul la Dinamo Moscova, antrenorul roman a cumparat nu mai putin de cinci jucatori de la Suleyman Kerimov, unul dintre cei mai bogati rusi.

Anji s-a destramat desi este calificata direct in grupele Europa League

La inceputul lui 2010, pe firmamentul fotbalului aparea un nou “El Dorado”, oficialii clubului Anji Makhachkala aruncand cu zeci de milioane de euro in stanga si in dreapta pentru a atrage jucatori cu nume. Finantata de Suleyman Kerimov, oligarh cu o avere estimata la 6 miliarde de euro, Anji a inregimentat fotbalisti precum Roberto Carlos sau Samuel Eto’o, dar succesul s-a lasat asteptat.

Dan Petrescu se bazeaza pe lotul “Anji” in lupta pentru titlul de campioana a Rusiei

Atat de mult incat Kerimov, un tip nerabdator din fire, a decis ca este momentul sa inchida robinetul cu bani si, in mercato din aceasta vara, a scos le mezat tot ce avea mai bun Anji. De situatie a profitat cel mai mult un roman, Dan Petrescu, antrenorul lui Dinamo Moscova. “Bursucul” a dat, deja, 45 de milioane de euro pe Kokorin, Zhirkov si Denisov, si negociaza aducerea a inca doi jucatori de la Anji: Gabulov si Ionov.

Kerimov si-a retras sustinerea fata de clubul din Dagestan

Pe langa acestia, Anji, care ocupa abia locul 15 in campionat (doua puncte din sase etape), s-a mai despartit de Bossoufa, Diarra si Willian, jucatori pe care a luat 65 de milioane de euro. Bomboana de pe coliva gruparii din Dagestan se pregateste pentru ultima zi de mercato, cand se spune ca Samuel Eto’o va fi transferat la Chelsea pentru o suma modica, doar pentru ca Anji sa scape de salariul urias al camerunezului: 21 de milioane de euro pe sezon.

author avatar
Cristi Ionita
503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger