AcasăSPORTDan Apolzan: "Radoi, antrenor peste cinci ani!"

Dan Apolzan: „Radoi, antrenor peste cinci ani!”

Seful scolii Federale de Antrenori face praf toate calculele Stelei. Mirel Radoi nu va putea obtine licenta PRO mai devreme de 2020, anunta Dan Apolzan!

Chiar daca nu este un personaj public, ca restul oamenilor de fotbal, Dan Apolzan ramane un om cu greutate in antrenoratul din Romania. Conduce scoala Federala de Antrenori si o face cu mana forte de ani buni.

Despre subiectul „Radoi – antrenor”, Apolzan este de parere ca neoficialul tehnician din Ghencea a gresit cand i-a transmis lui Gigi Becali ca va prelua echipa: „Radoi si Argaseala au venit la mine, am avut o discutie cu Mirel si i-am spus ca nu e bine sa inceapa de acum, ci sa astepte doi-trei ani. Pentru ca sunt foarte multe etape de parcurs. Eu nici nu stiam ca Mirel nu are BAC-ul luat. Nu dureaza o ora sau doua ca sa obtina o licenta de antrenor. Trebuie sa obtina carnetul de antrenor, apoi licenta B, licenta A si abia dupa aia licenta PRO”.

Dan Apolzan explica, pe scurt, ce pasi are de urmat Radoi si cand ar putea fi antrenor eligibil pentru cupele europene: „Sa ziceam ca termina scoala in 2017 si facem atunci un curs cumulat, A si B, care sa dureze un an. Deci trei ani ar dura minimum. Dar mai e o problema, pe care nu am pus-o in calcul. Intre licenta A si licenta PRO trebuie sa fie pauza minimum un an! Din punctul meu de vedere, daca acceleram, daca facem curs intensiv, isi poate lua licenta PRO in 5-6 ani”.
Comasate, cursurile de licenta A si B inseamna 210 ore, iar licenta PRO are cursuri separate, de 360 de ore de studiu!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger