AcasăSPORTDaca nici Froch nu e bun, atunci cine?!

Daca nici Froch nu e bun, atunci cine?!

Froch s-a batut cu toti marii pugilisti de la supermijlocie

Originar din Nottingham, englezul Carl Froch isi inspaimanta adversarii cu povesti despre Robin Hood, al carui descendent direct se considera.

Froch s-a batut cu toti marii pugilisti de la supermijlocie

Daca pana acum s-a spus ca Lucian Bute nu are curajul sa urce in ring cu marile nume de la „supermijlocie”, incepand cu 26 mai, toate atacurile – venite atat din exterior, cat si din interior – vor fi date uitarii. Si pe buna dreptate, dupa anuntul ca romanul va merge sa se bata cu Froch in Anglia, pe teritoriul finalistului din „SuperSix”. „Numai astfel putem ajunge la Andre Ward? Atunci, asa sa fie!”, sustine Jean Bedard, presedintele Interbox si omul care si-a jurat sa faca din Lucian cel mai valoros pugilist al acestei categorii.

Bute isi va pune centura in joc pentru a 10-a oara

Ca orice britanic, si Carl Froch isi supraliciteaza increderea in propriile forte. Specialistii in box l-au poreclit „Cobra” pentru stilul sau, insa pe „City Ground”, stadionul echipei Nottingham Forest, este strigat „Capcaunul”. Englezii tin cont de faptul ca fostul campion la WBC n-a refuzat niciun nume mare din box, fiind genul de luptator care s-a batut oricand, oriunde si cu oricine i-a fost propus.

Abonament pe „City Ground”

Carl Froch are abonament la tribuna VIP de pe „City Ground” si aproape ca nu este meci acasa la care sa nu fie prezent. De altfel, infocatii suporteri ai „padurarilor” sunt asteptati sa-si sustina frenetic favoritul la gala din 26 mai. Un amanunt demn de semnalat: Froch se considera descendentul direct al lui Robin Hood, legendarul erou englez medieval care „jefuia bogatii si daruia prada saracilor”.

Prima victima a fost Jean Pascal

Viitorul adversar al campionului roman si-a inceput ascensiunea la categoria supermijlocie printr-o victorie dupa 12 reprize in fata canadianului Jean Pascal. Gala din 6 decembrie 2008 – la finalul careia si-a adjudecat titlul WBC – s-a tinut pe aceeasi arena pe care va boxa si Lucian Bute in data de 26 mai. Lista victimelor facute de Froch s-a completat cu numele americanilor Jermain Taylor si Andre Dirrell, ambii pusi la respect in acelasi an (2009). In 2010, „Capcaunul” n-a tinut cont de sfaturile apropiatilor si a mers sa se bata cu Mikkel Kessler in Danemarca;

dupa 12 reprize echilibrate, a pierdut centura cu diamante. Pana la finala din SuperSix, cu Andre Ward, Carl Froch a trecut pe traseu de Arthur Abraham si Glen Johnson. Se poate observa ca Lucian Bute este ultimul „greu” care lipseste de pe lista adversarilor avuti de Froch.

Cine preia marele meci: Pro TV sau DigiSport?

Chestiunea televizarii galei din 26 mai a inceput, deja, sa agite spiritele in media romaneasca. Pentru moment, se anticipeaza o lupta intre Pro TV si DigiSport pentru meciul cu Froch, insa in cursa pentru drepturile tv ar putea intra si TVR sau poate chiar Antena 1. Deocamdata, se stie ca „Showtime” si „HBO” au anuntat ca nu sunt interesate de acest duel, presedintele Interbox dezvaluind ca se poarta negocieri cu Epix, un canal premium din SUA.

Nu va exista revansa daca bate Bute!

Contractul semnat de cele doua parti prevede disputarea unei a doua lupte numai in cazul in care Lucian pierde pe 26 mai, la Nottingham. Eventuala revansa a romanului ar urma sa fie acordata in toamna, la Montreal. Daca, insa, campionul originar din Pechea (Galati) pleaca invingator din Anglia, atunci Carl Froch va fi istorie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger