AcasăSPORTCutremur la FC Barcelona. Arestări la vârful clubului, în cel mai mare...

Cutremur la FC Barcelona. Arestări la vârful clubului, în cel mai mare dosar de corupție

BarcelonaCutremur la FC Barcelona. Arestări la vârful clubului, în cel mai mare dosar de corupție

Josep Maria Bartomeu, fostul președinte al echipei de fotbal FC Barcelona, a fost reținut de poliție, pentru o presupusă infracțiune de corupție.

Alături de controversatul personaj mai sunt anchetați Oscar Grau (fost CEO), Roman Gomez Ponti (fost director juridic) şi Jaume Masferrer (fost consilier al preşedintelui Bartomeu). Toţi au legătura cu dosarul de corupţie „Barçagate“, potrivit Mundo Deportivo.

Aceștia sunt acuzați că în 2020 au angajat o companie digitală pentru a apăra imaginea consiliului de administrație al FC Barcelona și totodată, pentru a denigra alți foști lideri ai clubului, precum Juan Lapora și Victor Font, respectiv jucători emblematici, precum Xavi Hernandez, Gerard Pique și Lionel Messi.

Mega-scandal la Barcelona

Un milion de euro ar fi fost plătiți la comanda lui Bartomeu firmei I3 Ventures din conturile clubului, pentru a denigra opozanții fostului șef. Scopul acestei campanii ar fi fost câştigarea altui mandat, după alegerile din 7 martie 2021.

De aceea, Bartomeu ar fi pus la cale distrugerea imaginii duşmanilor săi, a celor care au criticat clubul FC Barcelona, în mandatul său. Doar că, la un moment dat, acest scandal de corupţie a luat o amploare atât de mare, încât Bartomeu a fost nevoit să demisioneze din funcţia de preşedinte, în octombrie 2020.

Cercetările se află în curs de desfășurare și mai multe persoane din conducerea clubului, respectiv diverși terți sunt interogați.

author avatar
Andreea Vlad
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger