AcasăSPORTCutremur in fotbalul turcesc: Au cumparat meciuri ca sa castige campionatul

Cutremur in fotbalul turcesc: Au cumparat meciuri ca sa castige campionatul

Aziz Yildirim este acuzat de aranjarea mai multor meciuri in "SuperLig"

Actiune fara precedent in fotbalul turcesc: ieri dimineata au fost ridicate persoane implicate in aranjarea unor partide din ultiima stagiune din SuperLig. Printre ele, baskanul campioanei Fenerbahce, banuita ca a castigat titlul cumparand diversi adversari.

A fost nevoie de interventia "baskanilor" pentru departajarea echipelor Fenerbahce si Trabzonspor

In afara de Aziz Yldirim, au mai fost retinuti Sekip Mosturoglu („vice” Fenerbahce), Umit Karan (fost international turc, actual oficial la Eskisehirspor), fotbalistii Sezer Ozturk (transferat recent la Fenerbahce), Serkan Calik (atacant la Genclerbirligi) si Serdar Kulbilge (portar la Ankaragucu). In cadrul operatiunii au fost vizate si cluburile Trabzonspor (vicepresedintele Nevzat Sakar a fost ridicat de politisti) si Sivasspor (s-au emis mandate de retinere pentru presedintele Mecnun Odyakmaz, portarul Korcan Celikay si atacantul Mehmet Yildiz). Fenerbahce a castigat campionatul in Turcia dupa un retur de invidiat: 17 victorii din 18 partide pe 2011, performanta care le-a atras atentia procurorilor. Sunt vizate, in primul rand, ultimele doua meciuri ale sezonului, cu Ankaragucu (6-0) si Sivasspor (4-3). Nici vicecampioana Trabzonspor n-a avut un retur mai slab: de la derby-ul cu Fener, pierdut pe 30 ianuarie (scor 0-2), Trabzon n-a mai cedat niciun joc in urmatoarele 15! A ratat, insa, titlul la golaveraj.

Vor fi retrogradate?

Aziz Yildirim este acuzat de aranjarea mai multor meciuri in "SuperLig"

Scandalul din fotbalul turc ar putea avea repercusiuni la nivelul cupelor europene. Daca Federatia decide retrogradarea echipelor Fenerbahce si Trabzonspor (cum s-a intamplat in Italia, cu Juventus, principalul club acuzat din dosarul „Calciopoli”), atunci UEFA trebuie sa refaca tabloul echipelor care participa in UCL si Europa League. Nu este exclus chiar ca titlul in Turcia sa revina la fosta campioana Bursaspor, ocupanta ultimei trepte a podiumului.

 

 

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger