AcasăSPORTCutremur în fotbal. Decizie șoc a lui Helmuth Duckadam. „A fost frumos!”

Cutremur în fotbal. Decizie șoc a lui Helmuth Duckadam. „A fost frumos!”

Legenda fotbalului românesc, „eroul de la Sevilla”, Helmut Duckadam (61 de ani) a luat o decizie care a șocat lumea fotbalului autohton.

Fostul portar al Stelei a demisionat de la clubul patronat de Gigi Becali, FCSB

Duckadam era președinte de imagine al echipei bucureștene și recent anunțase că patronul i-a micșorat salariul cu 78%, pe timpul pandemiei de coronavirus.

Aceasta este cea mai mare nemulțumire a lui Dickadam care l-a determinat să pună stop colaborării cu latifundiarul din Pipera.

„La câte probleme de sănătate am”, după cum spunea fostul goalkeeper, salariul  2.000 de lei lunar nu-I ajungea de la o lună la alta.

„Am hotărât să-mi înaintez demisia de la FCSB. Președinte de imagine era o denumire. Eram practic un oficial. De ce am făcut asta? Am simțit că nu mai sunt dorit în cadrul clubului. E mai onorant decât să fii dat afară.

Au fost tentative să fiu dat afară acum trei săptămâni. M-a sunat domnul Argăseală să întrerupem contractul, dar patronul a zis să continuăm. Dar cred că tot la sugestia lui Gigi Becali a venit propunerea de demitere. Simți că nu mai ești dorit”, a declarat Duckadam.

Ex-oficialul de la FCSB a povestit că salariul său a suferit modificări de-a lungul timpului și că și-a dat seama acum că nu mai are loc la club.

„Când staff-ul și toți din cadrul echipei au fost chemați să facă testul pentru coronavirus, eu n-am fost. Nici nu mi-am dorit să fac parte din problemele interne ale clubului. Cei care m-au făcut ‘sclav’ și ‘slugă’ să termine. Gata, nu mai sunt angajatul clubului, nu mai iau bani de acolo.

Rămân același om care spune ce gândește. Și nu a fost prima oară când mi s-a redus salariul. Banii contau, cu siguranță, dar a durut mai mult faptul că am fost marginalizat”, a mai zis fostul „erou de la Sevilla”.

După ce și-a anunțat oficial demisia, Duckadam a postat pe pagina sa de socializare un mesaj.

„A fost frumos!

După multe ezitări, am hotărât azi, 14.06.2020, că este momentul să-mi înaintez demisia din cadrul SC Fotbal Club FCSB.

Consider că este mai onorabil să-ți înaintezi demisia, când simți că nu mai ești dorit, decât să aștepți momentul când vei fi dat afară.

Au fost momente dificile, dar și foarte multe momente frumoase! A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea!

Îi mulțumesc domnului Becali, în numele familiei mele, pentru tot ce a făcut pentru noi și îl asigur că voi rămâne același om serios și loial.

Doresc mult succes echipei, și-mi doresc, că în acest an să câștige un trofeu!” a scris Helmut Duckadam pe Facebook.

Helmut Duckadam se afla în conducerea clubului FCSB din 2010. De-a lungul carierei, fostul portar a evoluat doar la Steaua și la trei formații arădene: UTA, Vagonul și Constructorul. Duckadam are și două selecții în prima reprezentativă a României, potrivit dcnews.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu