AcasăSPORTCutremur in atletism: Tyson Gay si Asafa Powell - DOPATI!

Cutremur in atletism: Tyson Gay si Asafa Powell – DOPATI!

Tyson Gay si Asafa Powell sunt doi dintre cei mai redutabili sprinteri ai planetei

Doi dintre cei mai valorosi sprinteri ai planetei, americanul Tyson Gay si jamaicanul Asafa Powell, au fost depistati pozitiv cu o substanta aflata pe lista produselor interzise de Agentia Mondiala Anti-Doping.

Tyson Gay si Asafa Powell sunt doi dintre cei mai redutabili sprinteri ai planetei

Ziua de duminica a adus cel mai mare cutremur in atletism din ultima decada. Mai intai, insusi americanul Tyson Gay (30 de ani) a anuntat ca nu va participa la Campionatele Mondiale de la Moscova (10-18 august) deoarece a fost depistat pozitiv la un control antidoping: „Nu pot vorbi de sabotaj, dar am avut incredere in cineva si am fost inselat”. Si mai urias a fost impactul urmatorului anunt, facut la cateva ore dupa declaratia lui Gay: si sprinterii jamaicani Asafa Powell si Sherone Simpson au fost depistati pozitiv cu o substanta interzisa! Spre deosebire de american, controlat pe 16 mai in afara competitiilor, Powell si Simpson au fost testati in timpul campionatelor nationale. Presa din Jamaica s-a grabit sa anunte ca si alti atleti au fost depistati dopati, numele lor urmand a fi facute publice in curand. Ca sa-si linisteasca fanii, Usain Bolt, prin vocea managerului Ricky Simms, a precizat: „Am fost in Jamaica, dar nimeni nu m-a anuntat despre vreun rezultat de la controlul antidoping. Nimeni n-a incercat sa ma contacteze in vreun fel”.

Asafa Powell este alergatorul cu cele mai multe curse de 100 m incheiate cu timpi de sub 10 secunde: 89 in total, urmatorul clasat este Maurice Green, cu 53! Despre Tyson Gay, se afirma ca este ghinionistul all-time al atletismului: detine recordul pe 2013 la suta de metri (9,75 secunde) si al doilea timp din istorie (9,69), dar toate aceste rezultate sunt mereu puse in umbra de prestatia „Fulgerului” Bolt.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger