AcasăSPORTCursa locotenentilor! Nico Rosberg castiga etapa de Formula 1 din Marea Britanie!

Cursa locotenentilor! Nico Rosberg castiga etapa de Formula 1 din Marea Britanie!

Nico Rosberg a castigat, duminica, a patra cursa din cariera de pilot de Formula 1

Grand Prix-ul de Formula 1 al Marii Britanii, etapa a opta din cadrul Campionatului Mondial, s-a disputat duminica, pe circuitul de la Silverstone, si s-a incheiat cu victoria oarecum surprinzatoare a germanului Nico Rosberg, locotenentul lui Lewis Hamilton de la Mercedes.

Plecat din pozitia a doua a grilei de start, Rosberg a inceput mai greu cursa, dar a profitat din plin de problemele tehnice inregistrate de cei mai multi dintre piloti si a pus stapanire pe circuit spre final, cand s-a distantat, incet, dar sigur, de urmaritori.

De altfel, Grand Prix-ul de Formula 1 al Marii Britanii a fost dominat de numarul mare de explozii de pneuri, Hamilton, Felipe Massa, Jean Eric Vergne si Sergio Perez fiind doar patru dintre piloti care s-au confruntat cu asemenea probleme.

In plus, germanul Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, si-a pierdut cutia de viteze cu circa 10 tururi inainte de final si a fost obligat sa abandoneze, actiune care duce, practic, la o relansare a luptei pentru titlul mondial.

Cum multi dintre „lideri” au avut probleme tehnice, cursa s-a transformat intr-una dominata de locotenenti, Rosberg fiind urmat de australianul Mark Webber, coechipierul lui Vettel de la Red Bull Renault.

Fernando Alonso a prins, in extremis, ultima treapta a podiumului, dupa ce a profitat de o greseala a lui Kimi Raikkonen.

Sebastian Vettel ramane lider in clasamentul general, cu 132 de puncte, neamtul fiind urmat de Fernando Alonso (111 puncte), Kimi Raikkonen (98 puncte), Lewis Hamilton (89 puncte), Mark Webber (87 puncte) si Nico Rosberg (82 puncte).

Rosberg nu va avea prea mult timp la dispozitie sa sarbatoreasca victoria de la Silverstone pentru ca duminica, pe 7 iulie, este programat Grand Prix-ul Germaniei de la Nurburgring.

author avatar
Cristi Ionita
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger