AcasăSPORTCuraj nebun! Benny Adegbuyi se bate cu regele Surinamului, in deplasare

Curaj nebun! Benny Adegbuyi se bate cu regele Surinamului, in deplasare

Benny Adegbuyi, cel mai promitator luptator roman de K1 la categoria grea, a avut un an 2013 excelent, obtinand doua victorii din doua meciuri, iar sportivul originar din Cluj considera ca a venit momentul pentru un meci cat se poate de tare.

Benny il va infrunta pe 8 august, in deplasare, la Paramaribo (Surinam), pe eroul local, Ismael „Mister Pain” Londt, luptator care este considerat un adevarat rege in tara sa natala.

Dupa ce i-a batut pe marocanul Mohamed Bellazar si surinamezul Jairzinho Rozenstruik, Benny, campionul Superkombat Bulgaria de anul trecut, spera sa dea lovitura impotriva lui Londt si sa obtina o victorie care sa-l readuca in top 10 cei mai tari luptatori de K1 din lume. Adegbuyi a fost locul 8 mondial anul trecut, cand a avut sase victorii obtinute la rand.

Totusi, luptatorul roman stie ca il asteapta un meci infernal. „Voi intalni un luptator de top, care si-a demonstrat valoarea in ultimul an, nu degeaba a ajuns pana in finala circuitului K-1. Este foarte puternic, insa eu am un avantaj al alonjei si voi incerca sa profit. Londt porneste ca favorit datorita rezultatelor anterioare, cat si a faptului ca va avea fanii alaturi de el, dar pentru mine va fi o ocazie buna sa ma fac din nou remarcat” a declarat Benny Adegbuyi.

Eduard Irimia, presedintele Superkombat, l-a incurajat pe Benny spunand ca „asa cum a reusit surpriza, anul trecut, cand l-a facut KO la Final Elimination pe Sergey Lascenko, Benny poate face o noua figura buna si acum in Surinam, desi e clar ca va avea in fata unul dintre cei mai buni grei din lume la ora actuala”.

Ismael Londt (26 de ani) a fost finalist K1 anul acesta si are la activ 34 de victorii (17 obtinute prin knock-out) si numai 5 infrangeri, dintre care cel putina una dubioasa, cea cu Mirko Cro Cop Filipovic de anul acesta, de la Zagreb, cand toti specialistii l-ar fi vazut invingator pe surinamez, mai putin cei trei judecatori.

Londt are victorii la nume grele ale circuitului precum Dzevad Poturak, Hesdy Gerges, Freddy Kemayo, Mourad Bouzidi, Pavel Zhuravlev sau Mladen Brestovac.

Totusi, si Benny are 16 victorii la activ (10 obtinute prin knock-out) si numai doua infrangeri. Benny i-a batut, printre altii, pe Sergey Lascenko, Mladen Brestovac sau Joachim Thomas.

sursa foto: superkombat.com

author avatar
Cristi Ionita
426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger