AcasăSPORTCum si-a batut joc Carl Froch de fosta centura a lui Bute

Cum si-a batut joc Carl Froch de fosta centura a lui Bute

Britanicul Carl Froch, campionul mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, a anuntat ca este dispus sa renunte la centura detinuta timp de cinci ani de Lucian Bute pentru banii pusi in joc la meciul cu Mikkel Kessler.

Froch si Kessler au negociat disputarea unui meci pe 25 mai, la Londra, insa IBF si-ar fi dorit ca intalnirea sa aiba loc pe 27 aprilie, pentru ca invingatorul sa aiba timp sa-l intalneasca pe canadianul Adonis Stevenson, challengerul obligatoriu.

In cele din urma, oamenii lui Froch au facut lumina in telenovela inceputului de an si au anuntat ca infruntarea dintre britanic si Mikkel Kessler este batuta in cuie pentru … 25 mai.

Meciul va avea loc la Londra, in O2 Arena, o sala cu o capacitate de aproximativ 20.000 de locuri, biletele urmand a fi puse in vanzare incepand de luni, 4 februarie.

Aceasta decizie il va costa mai mult ca sigur centura de campion mondial in versiunea IBF pe invingator, insa cei doi boxeri isi asuma acest risc.

In cazul in care meciul avea loc pe 27 aprilie, promotorii aveau mult mai putin timp pentru a promova intalnirea in oferta pay-per-view.

Asa, pentru 25 mai, Eddie Hearn, promotorul lui Froch, se asteapta sa obtina o suma frumusica din vanzarea licentelor pentru vizionarea meciului in sistem pay-per-view, iar acestea nu sunt ieftine deloc, ele urmand a costa, cel mai probabil, in jur a 19 lire sterline bucata.

In aceste conditii, pe langa bani si orgoliu, Froch si Kessler se vor duela practic doar pentru centura de campion mondial in versiunea WBA, detinuta in acest moment de Kessler.

Conform specialistilor boxingnews24.com, cel mai probabil Adonis Stevenson va boxa cu un adversar ce urmeaza a fi determinat pentru centura vacanta de campion IBF la supermijlocie.

author avatar
Cristi Ionita
820 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger