AcasăSPORTCum putea sa evite Lucian Bute dezastrul de la Nottingham!

Cum putea sa evite Lucian Bute dezastrul de la Nottingham!

Infrangerea de la Nottingham l-a costat titlul mondial pe Bute

Dupa 30 de victorii obtinute la profesionisti, Lucian Bute isi propusese ca, din 2012, sa-si masoare fortele cu cele mai mari nume de la categoria supermijlocie, insa nu Carl Froch fusese prima sa tinta, ci danezul Mikkel Kessler.

Infrangerea de la Nottingham l-a costat titlul mondial pe Bute

Informatia a fost confirmata de Jean Bedard, presedintele Interbox. Lucian a pierdut, prin knock-out tehnic in repriza a cincea, confruntarea cu Froch de la Nottingham, de pe 26 mai, insa acest esec putea fi evitat, daca danezul Mikkel Kessler accepta sa se bata la Montreal.

Kessler ramane o tinta de luat in seama pentru Lucian

Bedard si Kalle Sauerland, promotorul lui Kessler, au negociat intens un meci intre cei doi pugilisti, dar, in cele din urma, partea daneza a refuzat 700.000 de dolari si 30% din banii incasati din televizari pentru ca Mikkel Kessler sa se bata cu Bute la Montreal. S-a luat in calcul si varianta unui meci cu Andre Ward, castigatorul SuperSix, dar si aceasta posibilitate a picat, dupa ce americanul a anuntat ca vrea sa-si ia o bine-meritata vacanta. Abia apoi au inceput negocierile pentru un meci cu Froch, disputa care in cele din urma a avut la Nottingham, si l-a costat titlul mondial pe Bute, desi canadienii sperau sa-l ademeneasca pe Froch la Montreal. In alta ordine de idei, Jean Bedard spune ca varianta unui duel de incalzire este ideala pentru Lucian. El recunoaste negocierile purtate pentru un meci cu americanul Kelly Pavlik, dar spune ca aceasta este doar o varianta. „Lucian este un mare campion si sunt sigur ca va reveni in varful ierarhiei. Chiar daca a pierdut ultimul meci, el nu duce lipsa de oferte. Sunt cel putin 3-4 nume pe lista” a precizat Bedard. Pe langa posibilitatea unui meci cu Pavlik, Lucian si-ar mai putea masura fortele cu americanul Donovan George (28 de ani, 22 de victorii si doua infrangeri), australianul Anthony Mundine (37 de ani, 43 de victorii si patru infrangeri) si britanicul James De Gale (26 de ani, 12 victorii si o infrangere).

author avatar
Cristi Ionita
479 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger