AcasăSPORTCum poate salva Gazprom fotbalul din Bulgaria

Cum poate salva Gazprom fotbalul din Bulgaria

Fanii bulgari asteapta banii rusilor

Gigantul rus va investi in sportul rege din Bulgaria printr-o sponsorizare de cateva milioane de euro in clubul Levski Sofia.

Fanii bulgari asteapta banii rusilor

Pentru bulgari, 7 decembrie este, cu siguranta, cea mai asteptata zi a anului 2012. Maine, vecinii nostri vor semna contractul care prevede demararea proiectului South Stream, mult-asteptatul gazoduct care va transporta gazele rusesti catre Europa Centrala.

Presedintele rus Vladimir Putin si inaltii oficiali ai Gazprom vor fi prezenti la ceremonia asteptata cu sufletul la gura si de catre oamenii de fotbal bulgari. Asta fiindca gigantul din Sankt Petersburg va investi miliarde de euro in Bulgaria (intregul proiect South Stream este evaluat la 27 de miliarde de euro!), iar o parte din bani va ajunge si-n fotbal. Principalul beneficiar va fi clubul Levski Sofia, in a carui echipa vor pompa rusii cateva milioane de euro anual sub forma de sponsorizare. Levski va intra in grupul select al formatiilor finantate de Gazprom, alaturi de Zenit St.Petersburg, Schalke 04 si Steaua Rosie Belgrad.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger