AcasăSPORTCum poate ajunge Goian in liga a treia engleza!

Cum poate ajunge Goian in liga a treia engleza!

Goian ramane un om de baza la Glasgow Rangers

In pericol de a fi retrogradata in Liga a cincea scotiana, din cauza problemelor financiare, Glasgow Rangers ia tot mai serios in calcul mutarea in Anglia, dar nu in Premier League, ci in esalonul trei.

Goian ramane un om de baza la Glasgow Rangers

Conducerea clubului scotian nu a gasit o solutie pentru a reduce din datoriile care se ridica la 50 de milioane de lire sterline. Singura varianta posibila a fost dizolvarea clubului in forma actuala si mutarea lui pe o noua firma, actiune care le-a adus scotienilor excluderea timp de trei ani din competitiile europene. In plus, Glasgow Rangers inca nu a fost inscrisa in Clydesdale Bank Premier League – stagiunea 2012-2013.

Oficialii celorlalte 11 cluburi din primul esalon scotian urmeaza sa voteze daca accepta sau nu includerea gruparii de pe „Ibrox Park” in competitie. In cazul in care cel putin cinci cluburi nu vor fi de acord, atunci legendara Rangers – formatie la care activeaza fundasul roman Dorin Goian – va fi trimisa direct in liga a 5-a scotiana. Se pare ca Charles Green, noul proprietar al echipei, stie deja ca votul va fi negativ, astfel ca a demarat procesul de mutare a formatiei in campionatul englez.  Potrivit tabloidului „The Sun”, planul lui Green este ca echipa sa fuzioneze cu FC Bury, un team din nord-vestul Angliei, fondat in 1885. Echipa din Bury evolueaza in prezent in „League One”, ceea ce reprezinta, in fapt, esalonul trei englez, dupa „Premier League” si „The Championship”. Cu Dorin Goian in formula de baza, strutocamila „Glasgow Rangers Bury” va evolua in liga a treia engleza, dar meciurile de pe teren propriu vor fi gazduite de arena „Ibrox Park” din Glasgow, asta spre disperarea fanilor micutei echipe din Greater Manchester.

author avatar
Cristi Ionita
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger