AcasăSPORTCum l-a umilit Iordanescu pe Piturca la C.M. '98

Cum l-a umilit Iordanescu pe Piturca la C.M. ’98

Iordanescu si Piturca sunt colegi si in cartea „Stand up comedy”

Jurnalist si om de fotbal, Sorin Satmari ramane un nume de referinta in sportul rege din Romania, iar prin „Stand up comedy” nu face altceva decat sa dezbrace de aparente intregul fenomen fotbalistic.

Iordanescu si Piturca sunt colegi si in cartea „Stand up comedy”

Din numeroasele intamplari relatate in ultima sa carte, am ales una care ii are in prim plan pe Victor Piturca si Anghel Iordanescu, adica fostul si actualul selectioner al echipei nationale. Faptele relatate de Sorin Satmari, pe atunci ofiter de presa al FRF, s-au derulat in 1998, in Franta, cu cateva zile inaintea debutului „tricolorilor” la Cupa Mondiala. Sub titlul „Coabitarea Iordanescu – Piturca”, Sorin Satmari descrie cat de greu i-a fost sa-l introduca pe Piturca in cantonamentul de la Yenne, desi „Satana” fusese inclus in delegatie ca viitor antrenor al nationalei (se stia ca Iordanescu urma sa plece dupa turneul final).
Iata ce s-a intamplat la Yenne (o comuna din departamentul Savoie, sud-estul Frantei): „Urmatorul luat in obiectiv a fost Piturca; generalul nu a acceptat in ruptul capului ca acesta sa participe nici macar la un antrenament, darmite sa puna piciorul in cantonamentul echipei! Intelesesem ca nu ma accepta pe mine… Dar sa nu fie de acord ca succesorul lui sa intre treptat in atmosfera echipei nationale, nu mai pomenisem asa ceva! (…) Drept care, am luat-o pe cont propriu, intram pe poarta stadionului cu Piturca intins (ca-n filmele cu nemti!) pe bancheta din spate a masinii. Apoi – antrenamentele fiind strict secrete – pretextam ca verific ca nu cumva sa se fi infiltrat, cine stie pe unde, cine stie ce ziarist, si ascundeam ditamai viitorul selectioner intr-una din cabinele cu geamuri reflectorizante, rezervate transmisiilor radio-tv”.  Aceasta este doar una dintre povestile pline de savoare descrise de Sorin Satmari, care poarta cititorul de la C.M. ’98 la Euro 2000, de la Lutu la Dragomir, aproape toate personajele marcante din fotbalul romanescu regasindu-se in „Stand up comedy”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger