AcasăSPORTCum l-a convins Nelu Varga pe Adrian Mutu. Cifrele unui transfer de...

Cum l-a convins Nelu Varga pe Adrian Mutu. Cifrele unui transfer de top

Nelu Varga, patronul de la CFR Cluj, a anunțat deja că îl va demite pe antrenorul Andrea Mandorlini, după ce italianul a dus de râpă echipa ce părea invincibilă în România, creată de Dan Petrescu. Mandorlini este învinuit pentru rezultatele slabe, stilul de joc nesatisfăcător și relațiile tensionate cu vestiarul și veteranii echipei.

Pentru patron, paharul s-a umplut după eșecul din etapa 22, în fața ultimei clasate, FC Botoșani, care a reușit să se impună în fața clujenilor cu scorul de 1-0.

Deși nu mai sunt în cea mai bună formă a carierei, jucători precum Deac sau Camora rămân lideri de neînlocuit în vestiarul formației din Gruia. Cu siguranță au avut un cuvânt important de spus în legătură cu viitorul băncii tehnice. Așadar se pare că și defectarea relației cu ei l-a costat scump pe tehnician.

După spusele lui Varga, în locul lui Mandorlini va sosi ca antrenor nimeni altul decât Adrian Mutu, care este din nou liber de contract după despărțirea de Neftchi Baku. Fostul „Briliant” a plecat de la echipa azeră în decembrie 2023 și de atunci nu a mai antrenat, având nevoie de mai mult timp personal din cauza tragediei prin care a trecut, decesul mamei sale.

Ce ofertă are de negociat Mutu?

Dacă decide să se întoarcă în România pe banca celor de la CFR, Mutu ar urma să aibă un salariu de 15.000 de euro pe lună, plus bonus de titlu, de victorie, de jucător dat la echipa națională și pentru fiecare tânăr promovat.

Adrian Mutu are toate șansele de a semna un contract cu echipa clujeană.

El și-a exprimat public dorința de a antrena acolo, în urmă cu o săptămână: „CFR Cluj e o echipă care m-ar interesa, e o echipă care a câștigat campionate. Poate să îmi pună în valoare calitățile, iar eu pe ale ei. E greu să ai o echipă care nu concurează la nivelul dorit de tine. Dacă am devenit sperietoarea antrenorilor de la CFR, atunci asta e. Dacă mă voia cu adevărat, eram la CFR. Sau mă suna să mă cheme la CFR”.

Mutu speră la primul trofeu ca antrenor

Considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria României, Adrian Mutu nu a reușit să exceleze, încă, în cariera de antrenor.

În vara anului 2023 a părăsit, fără vreun succes notabil, Rapidul, într-un moment în care nimeni nu se aștepta – cu câteva etape înainte de startul sezonului. Decizia este și mai dubioasă, având în vedere că Mutu a ales o echipă din Azerbaijan în detrimentul formației din Giulești.

Atunci a fost dur criticat pentru că a vrut banii azerilor, renunțând să mai lupte pentru performanță încă de la începuturile carierei de manager. Acum are șansa de a se afirma, având în vedere că CFR este încă în cursa pentru titlu, fiind pe locul secund în clasament, după liderul FCSB.

author avatar
Mihail Ioan
408 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger