AcasăRecomandariCum isi pregateste Bute retragerea din box

Cum isi pregateste Bute retragerea din box

Mai are doar 12 zile pana la meciul cu italianul Andrea Di Luisa, dar Lucian Bute pare ca se gandeste deja la planurile pe care le are pe termen mediu si lung.

Bute nu ezita sa se antreneze alaturi de discipolii sai

Lucian Bute este tipul de boxer care a indeplinit cele doua mari obiective ale unui pugilist. A luat medalie la Campionatele Mondiale de amatori, bronz la Houston, in 1999, si a castigat titlul mondial la profesionisti, fiind, timp de aproape sase ani, tartorul categoriei supermijlocii in versiunea IBF. Cariera sa a luat-o pe un trend descendent dupa esecul inregistrat impotriva lui Carl Froch, in mai 2012. Dar, la 35 de ani, Bute nu dezarmeaza. Este pregatit sa revina in ring dupa o pauza de 19 luni si convins, mai mult ca niciodata, ca inca se mai poate bate pentru un titlu mondial. In plus, pugilistul din Pechea stie ce va face si dupa ce va agata manusile in cui. Este gata sa deschida academii de box in Canada, SUA si Romania, urmand ca tinerii de perspectiva, de la noi, sa fie ajutati sa faca saltul spre lumea buna, de peste Ocean. Dar, in primul rand, Lucian isi doreste nespus sa ramana un nume greu in lumea boxului, asa ca si-a propus sa calce pe urmele lui Don King, Jean Bedard sau Eddie Hearn, respectiv sa devina impresar.

Biea si Bredicean, primele pariuri

Lucian pariaza pe Flavius Biea

Deja Lucian a facut primul pas spre o cariera in impresariat si se ocupa intens cu promovarea a doi tineri boxeri de mare perspectiva. Aradeanul Flavius Biea a luptat pentru prima data in Canada in iunie anul acesta, sub tutela lui Bute. Si nu si-a facut de ras idolul, reusind sa-l invinga, la decizie unanima, pe belgianul Arnaud Dimidschtein, intr-un meci disputat la categoria welter. A fost a opta victorie din opt meciuri pentru Biea (25 de ani). Bruno Bredicean este al doilea pariu al lui Bute. In varsta de 20 de ani, pustiul american, de origine romana, a debutat la profesionisti in urma cu mai putin de o luna, cand l-a invins, la decizie, pe Randy Hedderick. Iar Bute este convins ca Bredicean, care se bate la categoria super-welter, are toate calitatile necesare pentru a deveni campion mondial.

author avatar
Cristi Ionita
431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger