AcasăSPORTCum il vad italienii pe cel mai mare jucator roman de tenis...

Cum il vad italienii pe cel mai mare jucator roman de tenis din istorie: Nastase, tiganul tenisului

Atunci cand se vorbeste despre marii jucatori de tenis ai istoriei, inevitabil trebuie pronuntat si numele lui Ilie Nastase, o legenda a anilor ’70 in sportul alb.

Pentru italieni, Ilie Nastase este "tiganul tenisului" (foto facsimil)

Pentru romani, Ilie Nastase este sinonim cu performanta in tenis. Pentru italieni, doar un bun prilej de a-i mai jigni pe romani. Ieri, o agentie italiana care facea trecerea in revista mai marilor glorii din sportul alb a ales cel mai prost mod cu putinta sa-l prezinte pe Ilie Nastase. „Primul lider in tenis, in noul tip de clasament computerizat, a fost Ilie Nastase, tiganul tenisului”, este caracterizarea facuta romanului de „ubitennis.com” in articolul „De la Nastase la Federer, de profesie locul 1 in era computerului”. Poate si fiindca s-a obisnuit cu atitudinea italienilor, Ilie Nastase le declara jurnalistilor publicatiei „La Stampa”, in 2012: „Am fost acuzat dintotdeauna ca sunt un tigan. E adevarat. Sunt un tigan roman. Si sunt mandru de asta!”.

Ilie Nastase

Ilie Nastase a devenit primul lider mondial din istoria tenisului pe data de 1 august 1973, pastand aceasta pozitie timp de 40 de saptamani, pana la finalul anului.

La fel de revoltatoare este si reactia Ambasadei Romaniei in Italia, atasatul Ovidiu Pufu declarand ca „respectivul articol nu are nicio conotatie negativa, cu atat mai mult jignitoare. In al doilea rand, Ilie Nastase insusi a declarat ca ar fi «tigan». Ambasada Romaniei in Italia are o colaborare excelenta cu autoritatea italiana anti-discriminare UNAR, insa acum nu este cazul unei reactii oficiale”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger