AcasăSPORTCum au vazut daltonistii meciurile

Cum au vazut daltonistii meciurile

Multi daltonisti confunda echipele intre ele , au dificultati cu semnalizarile in timpul meciurilor sau cu fazele rapide

Anumiti fani nu s-au putut bucura pe deplin de meciurile Cupei mondiale datorita acestei anomalii de vedere. Mai exact,culorile rosu si verde de pe tricouri,dar si verdele gazonului, le-au pus probleme. Este posibil ca FIFA sa ia in considerare aceasta chestiune la Euro 2020.

Multi daltonisti confunda echipele intre ele au dificultati cu semnalizarile in timpul meciurilor sau cu fazele rapide

Exista 320 de milioane de persoane din lume afectate de daltonism (incapacitatea de a deosebi culorile unele de altele, mai ales rosul si verdele) , un barbat din 12 si o femeie din 200 fiind afectati. Numerosi amatori de fotbal, in conditiile in care jumatate de planeta era cu ochii pe competitiile din Rusia, s-au plans pe retelele sociale ca FIFA nu i-a luat in considerare. Unii  au spus ca au intampinat mari dificultati in a distinge culorile rosu si verde ale tricourilor si au incercat sa urmareasca ce se intampla pe teren avant ca puncte de repet ghetele jucatorilor. Pentru unii daltonisti, jucatorii se confundau cu terenul. ”Nu am putut vedea decat pe brazilieni si mingea”, a explicat pe Twitter, un fan. Cauza: verdele peluzei si tricourile rosii ale echipei Belgiei. Semnalizarile de pe teren fac si ele pentru daltonisti complicat de privit un meci. Nu numai la tv. Unul din jucatorii echipei Danemarcei a marturisit ca a avut unele probleme in a-si distinge coechipierii de cei ai echipei Mexicului, intr-un meci amical. Thomas Delaney juca intr-un tricou rosu iar mexicanii in verde. Vorbind la radio despre afectiunea sa, el a permis o abordare mai importanta a problemei. Eexplul sau a fost salutat de asociatia de sensibilizare a problemelor generate de daltonism, Colour Blind Awarneness. De altfel, din ce in ce mai multe voci afirma ca sunt destui jucatori care-si ascund aceast anomalie de vedere te teama sa nu fie pusi pe tusa. Tinand cont de numeroasele comentarii in legatura cu daltonismul in fotbal, este posibil ca FIFA sa se aplece pe acest subiect la Euro 2020. Spre exemplu, Colour Blind Awarneness colaboreaza deja cu UEFA si cu liga engleza in incercarea de a ameliora culorile panourilor de semnalizare a stadioanelor. In practica insa, este dificil sa fie impusa o regula cromatica in competitiile sportive de inalt nivel.

author avatar
Tudor Borcea
459 afisari

1 COMENTARIU

  1. Adica minoritatile acu dicteaza majoritati..! Sa nu mai dea imagini din tribune cu fete frumoase ca e ,,sexism” etc.Pai dati imagini cu homalai si sa se joace in alb si negru ca sa vaza si daltonistii clar ,,echipili”.Ce mai conteaza ce vor majoritatarii oamenii normali..? Nu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger