AcasăSPORTCum aduce Platini Campionatul European pe National Arena

Cum aduce Platini Campionatul European pe National Arena

National Arena ar putea gazdui un meci de la Euro 2020

resedintele UEFA lanseaza ideea organizarii turneului final al Campionatului European din 2020 in 12 sau 13 orase de pe intreg continentul.

National Arena ar putea gazdui un meci de la Euro 2020

„Revolutionarul” Michel Platini nu se lasa. Dupa ce a schimbat din temelii modul de calificare in grupele Ligii Campionilor – deschizand, practic, usile competitiei si pentru cluburile din Est –, acum ia la tinta Campionatul European.

Michel Platini a revolutionat competitiile europene

Gandurile francezului se indreapta spre Euro 2020, turneu jubiliar care va marca 60 de ani de la desfasurarea primei editii. „Voi face un anunt care va surprinde pe toata lumea”, si-a inceput discursul presedintele UEFA: „Am ideea de a vedea un Campionat European, in 2020, tinut in toata Europa. Deocamdata, este doar o idee, Comitetul Executiv al UEFA a oferit mandat pentru analizarea ei. Vor exista cat de curand intalniri cu federatiile si deciziile vor fi luate in decembrie sau ianuarie. Totusi, din primele discutii, mi-am dat seama ca majoritatea membrilor Comitetului Executiv considera ca este o idee foarte frumoasa. Si, chiar asa, de ce sa nu fie un Campionat European in toata Europa si nu intr-o singura tara, sa avem meciuri in 12 sau 13 orase de pe intreg continentul?! Mie, unuia, imi surade aceasta idee”.

Pana in prezent, si-au anuntat oficial candidatura pentru organizarea Euro 2020 patru state: „dublul” Azerbaidjan – Georgia si „tridentul” Irlanda – Scotia – Tara Galilor.

Avantajul „National Arena”

Practic, dupa acest anunt, orice oras important din Europa isi poate depune candidatura pentru gazduirea unui meci la turneul final din 2020. Trebuie doar sa existe un stadion omologat de UEFA, plus aeroport international si hoteluri de patru si cinci stele. La acest capitol, Bucurestiul are avantajul experientei organizarii finalei Europa League din acest an. „De ce sa obligi o tara sau doua sa construiasca zece stadioane noi, aeroporturi si altele? Asa, ar fi un stadion pe tara, pe oras, in intreaga Europa. Ar fi mult mai simplu si mai ieftin”, si-a expus gandurile Michel Platini.

Supercupa – adusa in toata Europa

Deocamdata, Michel Platini s-a multumit sa faca publica o alta schimbare deja decisa: din 2013, Supercupa Europei nu se va mai disputa pe „Stade Louis II”, din Monaco – gazda traditionala a partidei care opune castigatoarele Ligii Campionilor si Europa League. Astfel, la anul, Supercupa se va tine la Praga, iar Cardiff va organiza evenimentul in 2014. In 2015, gazda va fi Tbilisi, capitala Georgiei!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger