AcasăSPORTCum a primit Ilie Nastase decizia ITF si ce planuieste sa faca

Cum a primit Ilie Nastase decizia ITF si ce planuieste sa faca

„Nasty” reactioneaza la acuzatiile ITF

A trecut o zi de cand s-a aflat hotararea Federatiei Internationale de Tenis in cazul capitanului nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, cea mai drastica vizand suspendarea sa pana la finele anului 2020, iar reactia lui Ilie Nastase nu a intarziat sa apara.

Poate contesta decizia in termen de 21 de zile de la pronuntare

Romanul care,  in urma cu peste patru decenii, devenea campion la Roland Garros mentioneaza, intr-un comunicat amplu, postat sambata dimineata pe contul sau de pe o cunoscuta retea de socializare, ca nu a fost surprins sa afle hotararea ITF, explicand si de ce anume s-a intamplat acest lucru. Mai mult, Nastase transmite ca e decis sa nu lase lucrurile asa si ca planuieste sa isi caute „mai departe dreptatea in fata unor foruri independente si impartiale”.

Redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul de presa postat pe pagina oficiala de Facebook a campionului roman:

„Am primit decizia data asupra cazului meu de completul intern de solutionare al Federatiei Internationale de Tenis cu dezamagire, dar nu cu surprindere.
Completul care a emis decizia a dovedit insistenta acestei Federatii de a trata cazul meu intr-o maniera cu totul speciala si lipsita de impartialitate, la fel cum intreaga echipa a Romaniei a fost tratata in timpul barajului Fed Cup de la Constanta.

Din nefericire pentru mine, decizia se indeparteaza cu mult de standardele aplicate in toate precedentele existente, in care Federatia Internationala a aplicat sanctiuni mult mai mici pentru incalcari mult mai grave (cazuri de dopaj, cazuri in care jucatori au amenintat cu moartea sau chiar au agresat fizic arbitrii).

Din lecturarea deciziei, trag concluzia ca a fost imposibil pentru completul din cadrul Federatiei Internationale sa trateze acest caz intr-un mod nepartinitor, ceea ce ar fi presupus exercitiul de a ignora interesele pe care Federatia Marii Britanii le are in legatura cu solutionarea acestuia.

Dupa ce barajul respectiv dintre echipele Romaniei si Marii Britanii a avut un supervizor din partea ITF de nationalitate britanica, acum investigatia initiata impotriva mea la plangerea Federatiei Britanice a fost solutionat la Londra, de catre un complet al carui reprezentant este si el de nationalitate britanica.

In cadrul meciului dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta, nu a contat ca jucatoarea britanica a savarsit peste 40 de incalcari ale regulamentului, ci au contat doar reactiile pe care le-am avut pentru ca mi-am pierdut cumpatul dupa ce arbitrii mi-au ignorat plangerile regulamentare fata de aceste aspecte. Acum, la solutionarea investigatiei impotriva mea, au fost analizate doar reactiile mele, scoase din contextul in care ele au avut loc, fara sa fie luate in considerare nici aspectele care au provocat si amplificat modul in care am reactionat, nici intentia mea inteleasa gresit in legatura cu anumite afirmatii, dar nici incercarile mele repetate de a indrepta consecintele cauzate.

De aceea, ma simt nevoit sa imi caut mai departe dreptatea in fata unor foruri independente si impartiale, care sa imi asigure un tratament just si echitabil.

Ilie Nastase”.

sursa foto: Facevook/Ilie Nastase

235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger