AcasăSPORTCum a pierdut deja Romania meciul de Cupa Davis cu Finlanda!

Cum a pierdut deja Romania meciul de Cupa Davis cu Finlanda!

Asa arata lotul Romaniei pentru Cupa Davis inaintea confruntarii cu Olanda.

Cu trei saptamani inainte de confruntarea din Cupa Davis pentru mentinerea in grupa I a Zonei Euro-Africane, capitanul nejucator al „tricolorilor”, Ciprian Porumb, nu stie ce jucatori are la dipozitie. In plus, vom evolua la Cluj pe un teren pe care finlandezii sunt deja familiarizati, noi nu!

Asa arata lotul Romaniei pentru Cupa Davis inaintea confruntarii cu Olanda.

Intre 14-16 septembrie se va desfasura, la Cluj, partida de Cupa Davis dintre Romania si Finlanda, foarte importanta pentru tenisul romanesc. In cazul unei infrangeri, romanii vor juca la baraj cu Danemarca (19-21 octombrie) si ar putea ajunge in Zona II Euro Africana, alaturi de echipe ca Madagascar, Moldova, Maroc sau Egipt. In aceste conditii, capitanul de jucator a anuntat ca a trimis convocarile pentru sase jucatori: Victor Hanescu, Adrian Ungur, Horia Tecau, Florin Mergea, Petru Luncanu si Andrei Daescu. Cum primii trei au anuntat ca nu mai vin la lot pana cand Andrei Pavel nu va fi repus in drepturi, iar Ciprian Porumb nu a discutat cu niciunul dintre ei, echipa Romaniei va fi compusa din nou de tenismani clasati dincolo de locurile 300 ATP! Si asta, in conditiile in care, pentru finlandezi, va juca numarul 41 mondial, Jarkko Nieminen.

Hard, suprafata pe care am castigat o singura data in 10 ani!

Romanii au ales „Sala Sporturilor” din Cluj ca loc de disputare al partidei cu Finlanda, pe o suprafata de joc indentica cu cea de la Masters-ul de la Londra. Jucatorii romani n-au mai castigat in Cupa Davis, pe o suprafata hard, din 2007 (3-2 cu Japonia), toate victoriile din ultimii 10 ani fiind pe zgura.

Porumb viseaza la cai verzi pe pereti: dublu Tecau-Mergea!

Capitanul nejucator al Romaniei doreste sa refaca un dublu redutabil, care batea Ecuadorul fratilor Lapentti in 2003. Florin Mergea si Horia Tecau s-au certat, insa, in 2008 si nu-si mai vorbesc. „Succesul l-a schimbat pe Horia! Nu-mi mai raspunde la SMS sau la telefoane”, a explicat Mergea.

author avatar
Sebastian Stan
591 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger