AcasăSPORTCum a dat luptatorul K1 Daniel Ghita cu piciorul la un milion...

Cum a dat luptatorul K1 Daniel Ghita cu piciorul la un milion de dolari

Marele favorit din acest an la castigarea titlului de campion mondial K1 nu va mai participa la competitia asiatica din cauza unui contract semnat cu circuitul olandez Glory Series.

Ghita avea cele mai mari sanse sa castige superpremiul din K1

Poreclit de sustinatori „Samuraiul Salbatic”, Daniel Ghita a sperat pana in ultima clipa ca poate evita conflictul de interese, insa organizatorii K1 nu au vrut sa riste si sa mizeze pe un sportiv care are semnata o intelegere si cu o firma rivala.

Clubul Golden Glory, care se afla in spatele circuitului Glory Series, ar fi putut solicita daune serioase in cazul in care Ghita se accidenta la preliminariile K1 Final Elimination sau turneul final K1 si devenea indisponibil pentru urmatoarele show-uri programate de olandezi. In aceste conditii, luptatorul roman a fost inlocuit pe tabloul preliminariilor din 14 octombrie, de la Tokyo, cu un co-national, nimeni altul decat Catalin Morosanu, poreclit si „Moartea din Carpati”. Acesta i se va alatura lui Raul Catinas in incercarea de a pune mana pe marele premiu de un milion de dolari pus la bataie de organizatori.

Interesant este ca ambii sportivi romani au de trecut de adversari australieni pentru a se califica la turneul final din decembrie. Morosanu se va bate, in preliminarii, cu Paul Slowinski, iar Catinas cu Ben Edwards. Celelalte sase meciuri sunt: Zabit Samedov – Xavier Vigney, Hesdy Gerges – Sergii Lascenko, Singh Jaideep – Ismael Londt, Hiromi Amada – Makoto Uehara, Jarrell Miller – Arnold Oborotov si Mirko Filipovic – Randy Blake. Cei opt invingatori vor participa la piramida de la turneul final.

author avatar
Cristi Ionita
1.632 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger