AcasăSPORTCum a ajuns un campion mondial sa fie condamnat la moarte

Cum a ajuns un campion mondial sa fie condamnat la moarte

Sud-africanul Joost van der Westhuizen, campion mondial cu nationala de rugby a Africii de Sud in 1995, sufera de o maladie incurabila.

Van der Westhuizen, 40 de ani, unul dintre cei mai buni jucatori de rugby din istoria Africii de Sud, a fost diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica, o afectiune incurabila neurodegenerativa care provoaca decesul in cel mult cinci ani.

Boala de care sufera fostul rugbist mai poarta si numele de „Boala lui Lou Gehrig”, fostul jucator de baseball de la New York Yankees fiind primul sportiv diagnosticat cu aceasta boala in 1930. Boala provoaca paralizia bolnavului, care are probleme in a vorbi si a respira. Nu se cunoaste cauza acestei afectiuni.

Mijlocasul la gramada de la Blue Bulls a evoluat in nationala de rugby a Africii de Sud in perioada 1993-2003, devenind campion mondial in 1995. Van der Westhuizen a marcat 38 de eseuri in 89 de selectii, fiind unul dintre mijlocasii la gramada cu cele mai multe eseuri marcate in istoria rugbiului.

Fostul international sud-african este considerat si unul dintre cei mai buni jucatori de treisferturi din istoria rugbiului, el fiind inclus in Hall of Fame in urma cu patru ani.

In ciuda succesului sau de pe teren, multa lume ar spune ca Van der Westhuizen plateste acum pentru viata extra-sportiva extrem de tumultoasa. Sud-africanul, desi casatorit, a fost filmat in mai multe randuri in timp ce se droga si facea sex cu diferite femei. Mai mult, Charmaine Weavers, o fosta campioana la saritura in inaltime, a recunoscut ca s-a iubit in mai multe randuri cu Van der Westhuizen, desi Amor, sotia acestuia, era internata in spital.

author avatar
Cristi Ionita
385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger