AcasăSPORTCum a ajuns Dan Petrescu sa colaboreze cu Securitatea rusa

Cum a ajuns Dan Petrescu sa colaboreze cu Securitatea rusa

AUTORITAR. Petrescu vine la Dinamo Moscova pentru ca e considerat un antrenor "mana forte"

La mai bine de 20 de ani de la destramarea URSS-ului, Dinamo Moscova ramane un club aflat in sfera de influenta a Ministerului de Interne. O demonstreaza ultimele evenimente petrecute la gruparea care trage sa-l puna antrenor pe romanul Dan Petrescu.

AUTORITAR. Petrescu vine la Dinamo Moscova pentru ca e considerat un antrenor "mana forte"

Inainte de toate, sa spunem ca Dinamo Moscova este o echipa patronata de VTB, banca detinuta in proportie de 85,5% de statul rus. Banuielile despre VTB sunt ca banca ar apartine, de fapt, FSB-ului (Serviciul de Securitate Rus), dovada si numerosii „oameni ai sistemului” cooptati in Consiliul de Administratie. Nu-i de mirare, astfel, ca, luni, in functia de presedinte executiv al  clubului Dinamo Moscova a fost numit Gennady Solovyov. Acesta este general-locotenent in cadrul FSB, personaj cheie si in fosta KGB, om cu patru decenii de experienta in domeniu, ridicat de presedintele Vladimir Putin la gradul de Comandor al Ordinului „Crucea de Argint”.

OFITER. Gennady Solovyov, seful suprem al clubului Dinamo

In felul acesta, se explica si amanarea instalarii lui Dan Petrescu pe banca tehnica a „militienilor”; Solovyov are misiunea sa puna la punct lucrurile in urma mandatului dezastruos al fostului presedinte Yuri Isaev. Negocierile cu tehnicianul demisionar de la Kuban Krasnodar s-au purtat marti, iar raspunsul favorabil dat de roman reprezinta prima „victorie” inregistrata de noua conducere de la Dinamo.

Investitii de un miliard in infrastructura

PLANURI. Macheta complexului de un miliard de euro pe care VTB vrea sa-l ridice in Petrovsky Park

VTB ( Vneshtorgbank) are planuri marete in legatura cu Dinamo Moscova si ele prevad investitii de un miliard de euro in infrastructura. Este vorba despre construirea complexului sportiv din Petrovsky Park, care trebuie sa cuprinda un stadion nou-nout pentru echipa de fotbal, o ultra-moderna sala de sport, functionala pentru sectiile de handbal, baschet, hochei si volei, terenuri de tenis, bazine de inot, un hotel si un mall. Se asteapta ca totul sa fie gata in 2016, cu doi ani inainte ca Rusia sa gazduiasca «mondialul» de fotbal.

Cearta intre jucatori

STAR. Kuranyi, vedeta lui Dinamo

In preajma numirii lui Dan Petrescu, atmosfera la Dinamo Moscova este extrem de tensionata. Cotidianul „Sport” scrie ca vedetele lotului s-au certat in permanenta intre ele de la startul campionatului, jucatori ca Noboa (adus de la Rubin Kazan), Dzsudzsak, Kuranyi sau Misimovic aducandu-si acuze legate de contracte si prime. „Din acest motiv a fost imprumutat, in vara, si Andrei Voronin, la Fortuna Dusseldorf, pentru ca era cel mai bine platit din lot si intretinea revolta fotbalistilor”, noteaza sursa citata. Dupa patru etape, Dinamo Moscova este ultima in clasament: patru infrangeri, zero goluri marcate, noua primite!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
951 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger