AcasăSPORTCum a ajuns Crina Pintea, febletea antrenorului Tadici, sa joace handbal

Cum a ajuns Crina Pintea, febletea antrenorului Tadici, sa joace handbal

A fost stalpul apararii pentru nationala feminina de handbal a Romaniei la Campionatul European din Serbia, dar Crina Pintea are o poveste cel putin la fel de interesanta precum evolutiile ei din Serbia.

Pintea (in albastru), in confruntarea cu Spania

Despre Gheorghe Tadici s-a spus intotdeauna ca are cate o jucatoare „favorita”. A fost pana de curand Valeria Bese, iar acum veteranul tehnician pariaza pe Crina Pintea (22 de ani), componenta a formatiei HC Zalau, formatie pe care o antreneaza chiar selectionerul Romaniei. Relatia dintre cei doi a inceput in urma cu sapte ani, cand Crina s-a apucat de handbal.

Tadici are o atractie pentru anumite jucatoare

Nascuta si crescuta intr-un satuc uitat de lume din Bacau, Crina s-a indragostit de sportul la semicerc urmarind la televizor evolutiile senzationale ale nationalei Romaniei la Mondialul din 2005, din Rusia, cand formatia noastra a pierdut finala, 23-28 cu tara gazda. Crina recunoaste ca a ajuns sa practice handbalul printr-un miracol. Incurajata de profesorul ei de sport din timpul liceului, handbalista i-a trimis o scrisoare lui Gheorghe Tadici, pe atunci antrenor la Oltchim Ramnicu Valcea, si au cazut de acord sa se intalneasca la un meci sustinut de campioana Romaniei in apropiere de Bacau. Impresionat de statura atletica a Crinei, selectionerul a supus-o pe aceasta unui control fizic amanuntit si a ajuns la concluzia ca are calitatile necesare pentru a deveni o jucatoare de top. Tadici a adoptat-o rapid, gasindu-i un loc la Centrul National pentru Tineret de la Valcea si stabilindu-i un program personalizat de pregatire tehnico-tactica.

Antrenorul Romaniei sustine ca handbalista este un factor important al defensivei noastre si ca are toate calitatile necesare pentru a deveni o jucatoare de top care sa faca foarte bine si faza de atac. „Tricolorele” urmau sa joace aseara, impotriva Germaniei, in ultima etapa din faza a doua a grupelor de la Campionatul European din Serbia.

author avatar
Cristi Ionita
1.639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger