AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuCu un ochi la faina si cu altul la slanina!

Cu un ochi la faina si cu altul la slanina!

Tabloidul "Bild" saluta calificarea Germaniei in sferturile de finala Euro 2012, cu trei victorii din tot atatea posibile

De sambata seara s-a pornit a treia etapa a Campionatului European, intr-un fel decisiva, in care sita urmeaza sa cearna fara mila si sa pastreze ce e mai bun, sau sa-i tina in continuare la urmatoarele jocuri pe cei care au calcat pe vrejul norocului. In primul joc s-au intalnit Cehia cu Polonia.

Tabloidul "Bild" saluta calificarea Germaniei in sferturile de finala Euro 2012, cu trei victorii din tot atatea posibile

Mai toti au crezut ca gazdele turneului vor reusi sa puna mana pe cele trei puncte care le-ar fi putut aduce calificarea in sferturi, mai ales ca adversarii lor, baietii lui Bilek,  luasera o strasnica papara (1-4) de la rusnaci. Numai ca n-a fost asa, fiindca cehii au jucat mai pragmatic si au castigat cu 1-0, rezultat care le aduce mult ravnita calificare. Sa fiu sincer, prea multe minute n-am vazut din acest joc, deoarece am stat cu ochii pe cel de-al doilea meci (care s-a disputat la aceeasi ora, ce tampenie!), dintre greci si rusi. Cei mai multi, dupa ce vazusera cum au jucat elevii lui Blohin cu Cehia si Polonia, siguri pe castig, s-au dus pe fuga cu banii in mana la casele de pariuri sa-i bifeze drept invingatori. Asta, fiindca rusii erau favoriti, iar grecii, care nu aveau decat un punct, ar fi urmat sa se aseze la coada pentru biletele de avion. Jucand insa precum cei care nu mai au ce pierde, elenii si-au dominat adversarii, in primul rand psihologic, pentru ca mai apoi, dupa inscrierea golului, sa etaleze un joc sigur – cu contraatacuri deosebit de periculoase – care i-a descurajat si i-a trimis in putina cu disperare pe rusi. Acestora le-a disparut luciditatea si, ajunsi in fata portii lui Sifakus, s-au pierdut ca niste copii parasiti in padure. La sfarsitul partidei, tabela arata 1-0 pentru grecotei, iar delegatul rusilor se cauta prin buzunare dupa foile de deplasare menite sa-i trimita cu trenul spre scumpa lor patrie! Pasol na strana!, le-a strigat, cu ochii la televizor, vecinul meu Somarlie. Valeleu! Etapa de duminica noapte am urmarit-o, din nou, cu un ochi la faina si cu altul la slanina, gratie planificarii celor doua jocuri (Portugalia – Olanda si Danemarca – Germania) la aceeasi ora. La partida dintre lusitani si cultivatorii de lalele, primii au luat lucrurile in serios, atacand cu insistenta inca din primele minute si hartuind apararea adversa. De data asta, Ronaldo nu a mai facut „biciclete” si alte farafastacuri, ci a depus un efort de laudat. S-a demarcat de multe ori si, cu precizie de ceasornicar, a inscris cele doua goluri ale echipei sale. Olandezii nu au putut face fata impetuozitatii portughezilor, inghitind infrangerea, ce-i drept cu lacrimi in ochi, si luandu-si adio de la aceasta competitie. In meciul celalalt, „fritii” nu s-au lasat intimidati de cele cateva „sarje” ale danezilor. Germanii au jucat numai cu gandul la victorie, dorinta lor fiind indeplinita multumita celor doua goluri, care le-au mai varat in ranita trei puncte. Cu acestea ei totalizeaza maximum posibil, ceea ce niciuna dintre participante nu poate realiza.

Nemtii ii vor avea ca adversari in sferturile de finala pe greci, iar Portugalia va juca impotriva Cehiei. In rest, pot spune ca maine dimineata ma voi duce sa cumpar un televizor pe care il voi aseza langa cel actual, pentru a reusi sa vad jocurile urmatoare, care-s planificate de nu stiu ce destepti – preocupati sa sufle si-n iaurt – in acelasi timp!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger