Cu sufletul la gura

Vranjes, autorul primei reusite a ardelenilor in confruntarea de la Piatra Neamt

Iata ca nici in etapa de saptamana trecuta (a 28-a) echipa „cainilor rosii” n-a reusit sa gabjeasca ciolanul mult ravnit, ce atarna provocator de cablurile telefericului care suie pe Tampa, din pricina neastamparatei trupe brasovene conduse de doar cateva zile de fostul dinamovist Ionut Badea.

Vranjes, autorul primei reusite a ardelenilor in confruntarea de la Piatra Neamt

Scapati de mofturile demisionarului Sumudica, ardelenii si-au ascutit crampoanele si, „luand lumina” de la noul antrenor, au etalat un joc excelent, daramandu-i macaronarului Bonetti cotetul construit din ifose si idei aiurite. Pierzand cu scorul de 2-0, bucurestenilor le-a ramas doar tristetea de a privi, urland a paguba, la garnitura cefereului din Cluj care, manata de Andone, trece pufaind pe langa ei pentru a se instala pe primul loc al clasamentului.

A doua zi, la Vaslui, mecanizatorii agricoli ai mosierului Porumboiu au reusit sa castige cu greu jocul cu Astra din Ploiesti. E de spus ca moldovenii, din pricina presiunii si a jocului bun facut de prahoveni, au castigat, cum se spune, cu sufletul la gura. Imi vine sa cred ca daca arbitrul Iulian Dima (cine-o mai fi si asta?) nu l-ar fi eliminat in minutul 64 pe mijlocasul Patrascu rezultatul ar fi fost altul. Cat despre ejectarile verbale ale lui Becali (n-am folosit expresia trantita intr-o anume imprejurare de primarul Vanghelie!), care vrea sa ne convinga ca rezultatul de 2-1 a fost blat, ne rezervam dreptul de a interpreta afirmatia oierului din Pipera ca pe un fluierat slobozit dupa cainii turmei.

Tot cu sufletul la gura au castigat si rasfatatii lui Paszkany partida cu Ceahlaul. Veniti sub Pietricica tocmai din dealul Feleacului, putin cam obositi de drumul lung, ei n-au jucat cine stie ce. Cele doua goluri s-au datorat unei actiuni personale a lui Vranjes, care a transformat o lovitura de pe la vreo 20 de metri, si… aparatorilor nemteni. Acestia, in minutul 92, l-au scapat de sub paza pe Sougou, caruia i-au permis sa ajunga cu mingea la picior pana aproape de poarta adversa si sa-i paseze lui Camora, care a marcat cu calm in plasa nefericitului Jovici. Acestea au fost momentele care au „scris” istoria partidei, dar sa nu uitam ca in ultimele minute ale meciului elevii lui Costel Enache ii cam inghesuisera pe clujeni, carora incepusera sa le tremure chilotii pe ei! Duminica seara, au tras speranta cu sufletul la gura si suporterii giulesteni, care ar fi dorit sa vada mai multe goluri  decat cele doua inscrise multumita unor balbe oferite de capitanii  echipelor aflate pe teren (Rapid si Steaua), una a lui Marcos Antonio si alta a lui Bourceanu. Gafele cu pricina le-a dat prilejul lui Cristi Tanase si Grigore sa trezeasca din somn plasele portilor detinute pe inventar de George Copos.

Am mai avea de spus ca, la golul marcat de rapidist, Tatarusanu a avut falangele de la mana dreapta mai scurte! Altfel, poate… Cat despre arbitrul ceh Miroslav Zelinka, pot spune ca a condus partida bine, dar… cu lipsuri, el papadu-i Rapiduletului o lovitura de la punctul cu var la un hent in careu comis de Bicfalvi! Deh, setea noastra de a ne da pe mana strainilor, pe care o avem de vreo saizeci de ani, de cand tot asteptam sa vina americanii!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger