AcasăSPORTCu stadioanele închise pentru suporteri, patronii devin huligani: Mititelu junior, suspendat un...

Cu stadioanele închise pentru suporteri, patronii devin huligani: Mititelu junior, suspendat un an de Jandarmerie!

adrian mititelu jrCu stadioanele închise pentru suporteri, patronii devin huligani: Mititelu junior, suspendat un an de Jandarmerie!

Episod halucinant la meciul Rapid – U Craiova 1948, 0-0, din Liga 1, de luni seară. În minutul 73, când Ljuban Crepulja se pregătea să execute o lovitură liberă din propria jumătate, înspre fotbaliștii Rapidului a fost aruncată din tribună, de către un oficial al lui U Craiova 1948, o sticlă cu apă.

Fostul internațional a evitat lovitura și a răbufnit la adresa persoanei care a aruncat obiectul.

Persoana respecivă, amendată și suspendată 1 an

Jandarmeria Craiova s-a sesizat după incidentele de la Mioveni, orașul în care s-a disputat partida, și a anunțat că a dictat persoana care a aruncat cu sticla din tribune a fost identificată, amendată și suspendată timp de un an de pe stadioane.

Cu privire la incidentele care au avut loc la meciul de fotbal dintre echipele FC Rapid București și FC U Craiova 1948, facem precizarea că a fost aplicată o sancțiune contravențională și s-a stabilit măsura complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de un an.

Sancțiunea contravențională a fost aplicată unui oficial al clubului FC U Craiova 1948, conform art. 20, lit. i, din Legea nr. 4 /2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare.

Reamintim că, persoanelor care săvârșesc astfel de fapte li se poate aplica, pe lângă amendă și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile și jocurile sportive de genul celor la care aceștia au săvârșit fapte antisociale, potrivit Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive”, a transmis Jandarmeria.

Oficialul respectiv este Adrian Mititelu jr

Oficialul la care Jandarmeria face referire este Adrian Mititelu jr., patronul celor de la FCU Craiova. Omul de afaceri a ajuns în zona în care a izbucnit incidentul pentru a aplana conflictul, moment în care a fost legitimat de Jandarmerie și, ulterior, suspendat și amendat.

S-a aruncat o sticlă de apă din zona noastră, însă nu în cei de la Rapid. S-a aruncat din frustrare, către arbitru. Nu am avut nicio problemă cu cei de la Rapid, nicio secundă. Nu s-a pus problema să creăm un conflict”, a spus Adrian Mititelu junior la finalul partidei.

author avatar
Andrei Ștefan