AcasăSPORTCu regula asta, fotbalul nu va mai fi niciodată la fel! Schimbare...

Cu regula asta, fotbalul nu va mai fi niciodată la fel! Schimbare majoră decisă de englezi

Jucătorii care tușesc în mod deliberat către alți jucători sau oficialii de meci pot primi cartonaș roșu. Decizia vine pe fondul pandemiei globale de coronavirus.

The International Football Association Board (IFAB) a declarat că o astfel de infracțiune se încadrează în „folosirea unui limbaj și / sau a unor gesturi ofensatoare, jignitoare sau abuzive”.Acesta a adăugat: „Ca și în cazul tuturor infracțiunilor, arbitrul trebuie să ia o decizie cu privire la adevărata natură a infracțiunii”.

„Dacă ar fi fost clar în mod accidental, arbitrul nu ar lua măsuri,  nici dacă se tușește la o distanță mare între jucători” a spus IFAB. Cu toate acestea, la o distanță foarte mică, acest gest este considerat ofensator, iar arbitrul ar putea lua măsuri.

Tusea „de rutină” nu se sancționează

De asemenea,  arbitrii nu trebuie să fie atât prudenți, astfel încât să pedepsească tusea „de rutină”. Eliminarea din meciul de fotbal poate fi justificată doar acolo unde este evident că a fost un act intenționat.

Federația Engleză de Fotbal (FA) a emis noi instrucțiuni de bază pentru fotbalul , care vor intra în vigoare urgent.

În ceea ce privește Premier League și English Football League, nu există nicio decizie scrisă și atunci doar arbitrul ar putea justifica primirea unui cartonaș roșu.

 

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger