AcasăSPORTCu Mossadul dupa ei la Londra!

Cu Mossadul dupa ei la Londra!

Agentii Mossad ii vor pazi pe sportivii israelieni la Londra

Presa engleza noteaza ca Israelul si-a intarit dispozitivul de securitate pentru JO de frica unor posibile atentate „comandate” de Iran si menite a-i viza pe sportivii evrei.

Agentii Mossad ii vor pazi pe sportivii israelieni la Londra

In urma atentatului de la Burgas (Bulgaria), produs la 18 iulie, in care a fost vizat un autocar plin cu turisti israelieni, Scotland Yard-ul si serviciile de informatii britanice au reevaluat amenintarea impotriva delegatiei israeliene prezente la Jocurile Olimpice. Conform „Sunday Times”, guvernul de la Tel Aviv a trimis agenti din serviciul sau de securitate interna, faimosul Shin Bet, pentru a-si proteja delegatia olimpica. „In paralel, Mossadul (n.n. – serviciul de informatii israelian) are la lucru, in Europa, o echipa cu numele de cod «Baioneta», in cautarea unei grupari teroriste suspectate de legaturi cu Iranul si Hezbollahul”, scrie „Sunday Times”.

Din cate se pare, unitatea speciala de interventii a Garzilor Revolutionare iraniene ar fi recrutat mai multi europeni convertiti la Islam, intre care doi germani, doi britanici si un suedez. Unul dintre presupusii teroristi cautati de agentii Mossad este un barbat care detine un pasaport american emis pe numele David Jefferson. Acesta a fugit din Bulgaria imediat dupa producerea atentatului de saptamana trecuta.

Temerile israeliene sunt legate de o posibila repetare a evenimentelor de acum 40 de ani. In 1972, la München, un atentat revendicat de organizatia palestiniana „Septembrie Negru” a ucis 11 atleti si antrenori israelieni.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger