AcasăSPORTCSA Steaua isi face muzeu. FCSB-ul lui Becali a pierdut toate trofeele!

CSA Steaua isi face muzeu. FCSB-ul lui Becali a pierdut toate trofeele!

Chiar daca la nivel declarativ sustin ca sunt continuatorii legendarei echipe Steaua si, deci, proprietarii de drept ai trofeelor cucerite de generatiile lui Iordanescu si Marcel Raducanu ori Boloni si Lacatus, FCSB-ul a ajuns un club alungat din Ghencea si cu o trupa care se antreneaza pe unde apuca.

Iar ultima lovitura primita de la MApN reprezinta, de fapt, o aroganta pe care nimeni n-ar fi crezut-o posibila, mai ales ca astazi, 7 mai, se implinesc 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni. Clubul Sportiv al Armatei isi va inaugura propriul muzeu dedicat echipei de fotbal Steaua Bucuresti, prima formatie din Est care a luat trofeul suprem! Nu doaca ca CSA va avea muzeu, dar, scrie prosport.ro, in el vor fi expuse si cele mai importante trofee: Cupa Campionilor Europeni (1986) si Supercupa Europei (1987)! Desi s-a laudat ca are palmaresul istoric al Stelei, in realitate, Gigi Becali nu este proprietar decat peste cele trei titluri interne adjudecate dupa 2003. In urma cu o luna, cand FCSB-ul latifundiarului a fost evacuat din Ghencea, Clubul Sportiv al Armatei a oprit la stadion toate trofeele FC Steaua, pe care le-a trecut sub paza armata! Aceste mutari n-ar fi fost posibile daca Inalta Curte de Casatie si Justitie nu ar fi decis, in decembrie, ca marca „Steaua” si tot ce presupune aceasta (istorie, palmares, culori, sigla etc) sunt proprietatea exclusiva a CSA.
„Este o treaba nu buna, ci foarte buna ca CSA isi va deschide propriul muzeu! Fanii vor fi incantati. Mi se pare logic ca CSA sa pastreze Cupa Campionilor. De ce isi revendica FCSB trofeul? L-a castigat cumva Gigi sau FCSB? Becali nu mai are nimic! Nu are marca, emblema, nici palmaresul, nici istorie, nimic! Din acest motiv Cupa Campionilor a ramas la Armata! Cei de la FCSB sa-si pastreze trofeele cucerite dupa 2004”, a reactionat Tudorel Stoica, capitanul campioanei din 1986!

Fotbalul, alaturi de scrima si handbal

Planurile comandantului CSA, George Boroi, prevad ca muzeul „Steaua” sa fie dedicat nu numai fotbalului, ci tuturor sectiilor Clubului Sportiv al Armatei, cu mentiunea ca trofeul CCE, cucerit pe 7 mai 1986 de echipa lui Emerich Ienei, va reprezenta piesa centrala a muzeului! Astfel, suporterii si ceilalti vizitatori vor putea admira, de exemplu, medaliile si cupele sportivilor de la handbal (dubli campioni europeni, in ’68 si ’77) sau volei (vicecampioni europeni in ’69 si ’79).

Duckadam: „Ambele tabere trebuie sa revendice C.C.E. din ’86”

Considerat eroul finalei de la Sevilla, cand a aparat patru lovituri de la 11 metri in meciul cu FC Barcelona, fostul portar Helmuth Duckadam afirma ca, in chestiunea trofeelor europene, CSA Steaua are doar partial dreptate. Angajat al clubului patronat de Gigi Becali, Duckadam este de parere ca FCSB este continuatoarea activitatii fostei sectii de fotbal a CSA si, deci, detine si palmaresul vechii FC Steaua: „Stiu de la un prieten ca Armata isi deschide muzeu, dar nu stiu cata lume va avea posibilitatea sa-l viziteze, pentru ca stadionul este intr-o unitate militara si ai nevoie de aprobare speciala ca sa intri. Cred ca trebuia facut in alta parte. Legat de disputa trofeului Cupei Campionilor, as spune ca ambele tabere ar trebui sa-l revendice. Trofeul s-a cucerit pe vremea cand echipa era a Armatei, dar acum formatia din Liga 1 este cea care a continuat activitatea fostei sectii de fotbal si care are palmaresul!”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
2.005 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger