AcasăSPORTCSA, in pozitie de tragere: Steaua suntem noi!

CSA, in pozitie de tragere: Steaua suntem noi!

Conducerea CSA sustine ca palmaresul Stelei ii apartine in totalitate

Declaratiile „razboinicului” Gigi Becali n-au ramas fara replica. Clubul Sportiv al Armatei ii reaminteste latifundiarului ca Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a „condamnat” pentru folosirea frauduloasa a marcii „Steaua”!

Conducerea CSA sustine ca palmaresul Stelei ii apartine in totalitate

In plin proces de evaluare a brand-ului „Steaua”, intre Gigi Becali si Armata continua razboiul, deocamdata unul al declaratiilor. Daca omul de afaceri afirma ca sigla nu valoreaza „nici macar 5.000 de euro, e un simplu desen” si da de inteles ca nu va participa la nicio licitatie, CSA sustine contrariul si arata cine detine, de fapt, istoria legendarei echipe din Ghencea.
Intr-un comunicat remis presei, comandantul Clubului Sportiv al Armatei, generalul George Boroi, subliniaza cat se poate de clar: FCSB nu a avut niciodata in proprietate palmaresul, culorile, istoria si implicit trofeele Stelei! „C.S.A. Steaua Bucuresti nu a instrainat niciodata marca, palmaresul, traditia, istoria sau culorile catre S.C. Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A. sau catre orice alta entitate comerciala sau sportiva. A.F.C. Steaua Bucuresti, care a continuat in 1998 traditia echipei, a avut dreptul de a folosi gratuit marca «Steaua Bucuresti», precum si stadionul din Ghencea. In 2004, nou infiintata societate comerciala FCSB a solicitat in scris acordul proprietarului marcii – C.S.A. Steaua Bucuresti – pentru inregistrarea marcii la OSIM. Desi nu a primit acest acord, FCSB a inregistrat totusi marca de care s-a folosit continuu din 2004 pana in 2014, insusindu-si astfel in mod ilegal un bun din patrimoniul statului de importanta nationala. Aceasta este concluzia celei mai inalte instante judecatoresti. Decizia ICCJ arata fara echivoc faptul ca cesionarea marcii intre A.F.C. si FCSB, pe baza careia s-a facut inregistrarea la OSIM, a fost ilegala, intrucat A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea in proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi”. De nenumarate ori, conducatorii FCSB au declarat ca clubul lui Gigi Becali a preluat de la AFC Steaua Bucuresti palmaresul, traditia, istoria si culorile echipei Steaua, drept pentru care FCSB trebuie considerata continuatoarea formatiei care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986.

Licitatia nu-i sperie pe generali: „Suntem pregatiti pentru orice!”

Chiar daca Gigi Becali nu va participa la licitatia pentru marca „Steaua”, Armata nu isi face griji ca nu va gasi cumparator. Mai mult, generalul Boroi sustine ca CSA „va fi pregatit pentru orice varianta posibila la momentul licitarii dreptului de utilizare a marcii si va aplica, dupa caz, masurile corespunzatoare. Ii asiguram pe toti suporterii ca C.S.A. nu se va apleca niciunei presiuni, manipulari sau dezinformari si ca nu se va abate de la calea corecta si legala de protejare a unui bun de importanta nationala”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger