AcasăSPORT"CS Universitatea Craiova" intra pe Bursa

„CS Universitatea Craiova” intra pe Bursa

CS Universitatea Craiova, primul club din fotbalul romanesc cotat la Bursa

Clubul Liei Olguta Vasilescu are sanse mari sa devina prima grupare fotbalistica din Romania cotata pe piata bursiera. Noii investitori au in plan emiterea de actiuni.

CS Universitatea Craiova, primul club din fotbalul romanesc cotat la Bursa

Astfel, conform presei locale, societatea care va finanta Clubul Sportiv „Universitatea” Craiova va fi listata la Bursa. Modelul ales de noii investitori este cel al gruparii germane Borussia Dortmund, vicecampioana Europei. Laviniu Beze, reprezentantul miliardarilor Adrian Andrici si Dumitru Beze, a declarat ca noul proiect va avea de transparenta totala, conditie obligatorie pentru a derula afaceri pe piata bursiera: „Este o asociere pe care o facem pe model occidental. Societatea va fi listata la bursa, asa cum s-a intamplat si cu Borussia Dortmund, si va dati seama de cata transparenta este nevoie atunci cand o societate este listata la bursa! Noi nu ne vom implica la echipa asa cum o fac conducatorii de fotbal din Romania. Nu ne veti vedea aparand la televizor ca sa comentam prestatiile arbitrilor si nici nu vom impune antrenorilor alegerea primului «11». Vrem sa avem rezultate si de aceea nici nu concepem ca, anul viitor, CS Universitatea Craiova sa nu promoveze in prima liga”.

In alta ordine de idei, se pare ca Adrian Mititelu a depus o cerere ca Universitatea sa sa fie inscrisa si in Liga a IV-a, in cazul in care FRF nu ii da voie sa participe, sezonul viitor, in Liga a II-a.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
767 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger