AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuCronica microbistului: Suferintele ursului portocaliu.

Cronica microbistului: Suferintele ursului portocaliu.

Chiar daca e luna lui Cuptor, cand ne sfarsesc vipiile si furtunile ne zboara acoperisurile, Liga lui Mitica, grabita din cine stie ce motive, a iesit din gauace. Cum mai spuneam cu alta ocazie, jocurile sunt programate, din pricina televiziunilor, de luni pana luni, de parca ar fi intrat timpul in dardora apocalipsei.

Din acest motiv, iubitorii fotbalului sunt in razboi psihologic cu nevestele, care vor si ele sa-si clateasca retinele pe imaginile de pe plasmele ce le strecoara-n casa cate-un actor pomadat si cu ochi vioi din filmele sudamericane sau turcesti. Dar, din pacate, sarmanele de ele n-au acces la asemenea placeri, din pricina transmisiilor de fotbal, care ocupa mai tot timpul serii. Prima etapa a inceput cu chelfaneala strasnica trasa macanizatorilor agricoli ai lui Porumboiu de catre ceferistii lui Dinu Vama. Dupa cum s-a vazut, rapidistii au luat viteza, lucru care ne da sperante, fiindca, de ani destui, tot tragem nadejdea, precum spanul de barba, ca vor ajunge si ei pe campiile unde cade  roua cu sclipat stelar.

Nu acelasi lucru putem spune despre Steaua, care ne-a dezamagit, jucand fara orizont cu o echipa adunata la iuteala(Vointa Sibiu), dar care a stiut sa profite de lipsa de dorinta a trupei pastorita de Gigi Becali. Duminica seara am urmarit meciul dintre Ceahlaul din Piatra Neamt si Pandurii din Targu Jiu. Am admirat stadionul dotat cu scaune portocalii, tricourile portocalii, avand un urs imprimat pe o rana, fularele portocalii ale suporterilor nemteni, si, ma rog, toate portocalii, de parca ne aflam intr-o livada de portocali la vremea coptului!

Cred ca si domnul Stefan, zis Pinalti, patronul de drept al echipei de sub Pietricica, detinea, budita pe sub costum, lenjeria intima tot portocalie, altfel ar fi umbrit prezenta ubicuitara a celei de a doua culori a curcubeului, pogorata din ceruri pe meleagurile stapanite de domnia sa. Revenind la jocul dintre cele doua combatante, putem spune ca gazdele nu au prea combatut, lasandu-i pe minerii lui Condescu sa plece acasa cu un punct. Astfel, domnul Stefan, poreclit si Ursul portocaliu, si-a inceput amarele suferinte cauzate de neiertatorul fotbal. Deh, nu intotdeauna culoarea e totul!

P.S. Un trambitas de idei stirbe, chibit la un cotidian de sport, cu nume de pescar din Delta Dunarii, arunca din tigva cu slove veninoase peste munca de o viata a lui Mircea Sandu, acuzandu-l, printre altele, de amatorism! Poate ca, baiatul cu nume de lipovean ar trebui sa-si mai dea inca odata bacalaureatul!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger