AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuCronica microbistului: Acasa, ca-n deplasare!

Cronica microbistului: Acasa, ca-n deplasare!

Iata ca in fotbalul nostru balcanic a mai aparut o idee scoasa din haul gandirii marilor patroni care conduc unele cluburi! Este vorba despre parasirea terenurilor de disputare a partidelor de acasa de catre asa-numitele echipe-gazda.

Acum, mai nou, cativa dintre dragutii de finantatori, abandonandu-si stadioanele din tot soiul de pricini, au ajuns, precum tiganul cu cortul, sa o ia prin tara pentru a-si putea intalni adversarii. Stim cu totii ca, de cand e fotbalul pe lume, fiecare echipa doreste sa aiba terenul ei, lucru care, fara tagada, ii aduce un avantaj important, adesea materializat intr-un rezultat favorabil.

Dar, din pricini de zgarcenie ori din cauza neglijentei, patronii unor cluburi au renuntat la dreptul de a organiza intalnirile echipelor pe care le pastoresc pe gazonul utilizat ani de zile. Nepriceperea ori infatuarea lor i-a determinat sa ignore faptul ca stadioanele cu pricina devenisera o a doua casa atat pentru jucatori, cat si pentru suporteri. N-ar trebui sa se mai planga de unele rezultate slabe, atata vreme cat fotbalistii lor sunt lipsiti de siguranta pe care o simt pe terenul propriu, de prezenta miilor de spectatori, a fanilor si chiar de acel pacatos de avantaj atribuit echipei-gazda de catre arbitri.

Atata vreme cat Steaua va juca pe la Constanta, la Ploiesti ori sub Pietricica, atata vreme cat Rapidul isi va disputa partidele pe stadioanele gazarilor prahoveni sau in Regie ori in tara tuicii, Pitesti, sau cat timp studentii clujeni vor evolua pe la Alba Iulia ori Tg.Mures, iar Sibiul pe la Medias, putem spune ca fotbalul nostru a luat-o razna pe campii, stegulete fluturand! Cativa optimisti au dat ghes cu mintea, ravnind la noua arena a lui Oprescu, numai ca doctorul, chirurg de felul lui, cere vreo cateva zeci de mii de euro pentru un joc! „Doamne, Maica Domnului”, s-a suparat Somarlie, unul dintre cei mai neinfricati fani ai Rapidului, „ce, arena asta nu e pe Pamant, e pe Luna?!”. Nu, varule, ii raspundem noi, e pe Terra, doar medicul-primar e pe astrul noptii! Si-atunci, ne intrebam: ce mai inseamna acasa?! Ca in noua perspectiva, totul pare… in deplasare. Sau, mai degraba, deplasat!

P.S. Citim cu veselie cum mai toate publicatiile se zobesc de mama focului sa-i faca de rusine pe Piturca si Mircea Sandu ca au programat un joc cu San Marino. Chiar nu-i duce capul pe clevetitorii jurnalisti ca este vorba de o intalnire in care lotul national isi face primul rodaj?! Cum meciul nu are mare importanta, decat poate ca palmares si de verificare a unor jucatori, este posibil ca echipa lui Piturca sa se aleaga cu o chelfaneala. Sa vezi atunci cum vom asista la niste atacuri din partea mustelor fara cap, ca la Marasesti!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger