AcasăSPORTCriza din zona euro se reflecta la... Euro!

Criza din zona euro se reflecta la… Euro!

Giorgos Karagounis, eroul cu Rusia, va lipsi de la duelul cu Germania.

Rezultatele sportive ale Greciei, respectiv Irlandei sunt direct proportionale cu situatia dezastruoasa in care se regasesc cele doua state.

Fernando Santos si capitanul elen Giorgos Karagounis, in timpul meciului Grecia - Cehia

Campionatul European din Polonia si Ucraina prezinta interes pentru americani doar prin prisma evolutiei unor tari recunoscute pentru problemele economice grave cu care se confrunta. Astfel, jurnalistii de la „CNN” au tras concluzia ca rezultatele dezamagitoare inregistrate pana acum de Grecia nu sunt altceva decat o prelungire si in sport a dezastrului abatut pe toate planurile in societatea elena. La fel si in cazul Irlandei, dar si al Portugaliei: doua state cu economii prabusite si echipe de fotbal invinse la Euro!

ABN Ambro e de partea Germaniei

Analistii de la banca „ABN Amro” au comparat valoarea fotbalistica a tuturor nationalelor prezente la Euro cu ratingul de tara si-au ajuns la concluzia ca Germania va castiga turneul final. „Tinand cont ca aceasta criza din zona euro este mai degraba una care tine de incredere, consideram ca ar fi bine ca una dintre tarile care sustin zona euro sa devina campioana. O victorie a celor care vor spargerea UE (gen Suedia, Danemarca sau Anglia) doar le-ar da apa la moara euroscepticilor”, sustin expertii grupului olandez.

Unicredit stie care vor fi semifinalistele

Un alt gigant bancar, este vorba despre Unicredit, mizeaza pe valoarea financiara a celor 16 nationale care au luat startul la Euro. Astfel, „Portugalia (338 de milioane de euro) si Spania (658 de milioane) se vor infrunta in prima semifinala, in timp ce Anglia (392 de milioane) si Germania (459 de milioane) isi vor disputa celalalt loc in finala”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger