AcasăSPORTCrivoi si Nieminen deschid balul in Cupa Davis

Crivoi si Nieminen deschid balul in Cupa Davis

Romania este pregatita pentru marele meci cu Finlanda

Echipa de Cupa Davis a Romaniei sustine in acest weekend, la Cluj, unul dintre cele mai dificile meciuri din ultimii ani. Trupa lui Ciprian Porum infrunta Finlanda pentru mentinerea in Grupa I Euro-Africana.

Romania este pregatita pentru marele meci cu Finlanda

Conform tragerii la sorti efectuate ieri, primul jucator roman care va intra in focuri, astazi, este Victor Crivoi (locul 354 mondial). Tenismanul de 30 de ani va avea o misiune extrem de dificila, el urmand sa-l intalneasca pe Jarkko Nieminen, cel mai bun jucator al finlandezilor, locul 39 ATP.

Cei doi jucatori nu s-au mai intalnit pana acum, dar Nieminen are un avantaj considerabil din punct de vedere moral daca ne gandim ca Victor a jucat aproape numai turnee challenger si futures in ultima perioada, in timp ce finlandezul a inregistrat, numai anul acesta, victorii la Feliciano Lopez, Radek Stepanek, Marin Cilic sau Paul Henri Mathieu si chiar a castigat turneul de la Sydney disputat in ianuarie. In al doilea meci al zilei se vor infrunta doi jucatori de valori mult mai apropiate: Marius Copil (locul 215 mondial) si Harri Heliovaara (locul 325 ATP). Maine se va disputa meciul de dublu in care Florin Mergea si Horia Tecau vor reface cuplul de aur din perioada junioratului.

Cei doi vor da piept cu fratii Jarko si Timo Nieminen. Duminica, Marius Copil il va infrunta pe Jarkko Nieminen, iar Crivoi va da piept cu Heliovaara. Invingatoarea dintre Romania si Finlanda isi asigura mentinerea in Grupa I Euro-Africana a Cupei Davis, in timp ce invinsa va intalni Danemarca intr-un baraj ce poate duce la retrogradarea in Grupa II Euro-Africana.

author avatar
Cristi Ionita
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger