AcasăSPORTCristina Neagu : "Nu va bazati doar pe mine!"

Cristina Neagu : „Nu va bazati doar pe mine!”

Cristina Neagu si-a asumat de 17 ori aruncarea la poarta, marcand doar sapte goluri (sursa foto huncro2014.ehf-euro.com)

Nationala feminina de handbal a debutat cu stangul la Campionatul European, 19-27 cu Norvegia, confruntarea fiind urmata de o sedinta fulger in vestiar.

Cristina Neagu si-a asumat de 17 ori aruncarea la poarta, marcand doar sapte goluri (sursa foto huncro2014.ehf-euro.com)

Ca Romania nu mai reprezinta mare lucru nici macar in handbalul feminin stiam deja – locul 10 la Europenele din 2012 si la Mondialul de anul trecut, locul 13 la Mondialul din 2011 si ratarea calificarii la ultima editie a Jocurilor Olimpice. In aceste conditii, nu ne puneam mari sperante in Campionatul European care a debutat duminica seara si care este gazduit de Ungaria si Croatia. Totusi, selectionerul Gheorghe Tadici dadea cateva argumente ce ne ofereau sperante: Cristina Neagu este locul 2 in topul marcatoarelor din Liga Campionilor, avem un grup unit, iar echipa are posibilitatea de a fi sustinuta de mii de fani, in conditiile in care Romania joaca majoritatea meciurilor la Debretin, respectiv la doi pasi de granita Ungariei cu tara noastra. Insa imaginea aratata de „tricolore” la debut a fost una deplorabila. Fara idei de joc, fara viteza de reactie si fara atitudine, romancele au fost macelarite, 19-27, de Norvegia, dupa un meci in care nordicele au avut si 13 goluri avans. Si mai rau a fost ce s-a intamplat dupa meci, cand in vestiarul Fonix Hall s-a iscat un adevarat scandal. Cristina Neagu, vedeta echipei, si-a asumat rolul de lider si si-a urecheat colegele, reprosandu-le faptul ca nu au ajutat-o pe teren. „Nu va bazati doar pe mine. Handbalul este un sport de echipa si se joaca in sapte”, a fost mesajul transmis de echipiera formatiei Buducnost Podgorica.

Decisiv cu Danemarca

Din pacate, echipa noastra nu are prea mult timp la dispozitie pentru a se recupera fizic si, mai ales, psihic. Pentru Romania urmeaza un alt meci extrem de greu cu Danemarca (astazi, 19.15, TVR 2). Iar echipa noastra este obligata sa castige pentru a mai spera la un loc intre primele patru clasate la finalul competitiei. Altfel, daca pierde si astazi, echipa noastra mai are doar doua variante la dispozitie – bate joi pe Ucraina, si intra in Grupele Principale cu 0 puncte pentru a fi sparring-partnerul echipelor din Grupa A, sau pierde si cel de-al treilea meci din grupe si pleaca acasa inca de pe 11 decembrie.

author avatar
Cristi Ionita
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger