AcasăSPORTCristiano Ronaldo a castigat Balonul de Aur

Cristiano Ronaldo a castigat Balonul de Aur

Pentru prima data din 2008 incoace, Balonul de Aur, trofeul acordat celui mai bun fotbalist al Planetei, a fost castigat de altcineva in afara de argentinianul Lionel Messi.

De altfel, Balonul de Aur, acordat pentru cel mai bun fotbalist al anului 2013, a fost castigat de portughezul Cristiano Ronaldo, starul lui Real Madrid, acelasi fotbalist care se impunea si in 2008.

Desi Real Madrid nu a stralucit ca in alti ani, Cristiano Ronaldo a facut diferenta cu evolutiile individuale, portughezul fiind votat si pentru modul in care a facut diferenta in barajul pe care nationala de fotbal a Portugaliei l-a castigat impotriva Suediei.

Cristiano Ronaldo, care i-a depasit in finala pe Lionel Messi si Franck Ribery, a primit trofeul din partea legendarului Pele, ambii lacrimand in momentul ceremoniei.

Cea mai buna fotbalista a anului a fost desemnata nemtoaica Nadine Angerer, goalkeeperul formatiei australiene Brisbane Roar.

Premiul „Ferenc Puskas”, pentru cel mai frumos gol al anului, a fost obtinut de atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic, iar cel mai bun antrenor al anului a fost desemnat Jupp Heynckes, tehnicianul cu care Bayern Munchen a castigat, printre altele, UEFA Champions League si campionatul de fotbal al Germaniei.

sursa foto: africatopsports.com

author avatar
Cristi Ionita
1.179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger