AcasăSPORTCristiano de aur

Cristiano de aur

Demonstratie de forta facuta de Cristiano Ronaldo in returul sferturilor de finala ale Ligii Campionilor. Real a intors rezultatul cu Wolfsburg gratie celor trei goluri marcate de atacantul portughez.

A fost 0-2 in tur, dar s-a terminat 3-0 in mansa secunda, scor suficient pentru calificarea in semifinale. Cum era de asteptat, echipa antrenata de Zinedine Zidane s-a napustit catre poarta oaspetilor inca din startul partidei, iar prima ocazie mare a venit in minutul 6, cand mingea trimisa de Sergio Ramos a cazut pe bara transversala. Apoi, numai doua minute, CR7 a spulberat sperantele „lupilor”: golurile sale din minutele 16 si 17 i-au naucit pe nemti. Degeaba a incercat Draxler sa-l invinga pe Navas (min.23), era tot mai clar ca urmeaza si golul trei al madrilenilor. Venit abia in minutul 77, autor acelasi Cristiano Ronaldo, care a transformart ca-n tinerete o lovitura libera.

Starul portughez a ajuns la 16 goluri marcate in 10 meciuri in actuala editie de Champions League, precum si la al cincilea hattrick in competitie (al 37-lea al carierei).

„O seara magica, dar nu cea mai buna a mea”

Cu toate ca a fost omul meciului, Cristiano Ronaldo a avut grija la final sa nu se impiedice de modestie cand le-a declarat jurnalistilor: „Trebuia sa fie o seara magica si asa a fost. A fost una dintre cele mai bune seri pentru mine in Liga, dar nu cea mai buna. Am golul in ADN, imi place sa inscriu. Oamenii ma pot critica, insa eu merg mai departe, cifrele mele pot fi vazute de toata lumea”.
Singura dorinta a lusitanului? „O semifinala Real Madrid – Benfica Lisabona. Vreau sa joc un meci de Liga Campionilor in Portugalia”
. La conferinta de presa, CR7 a primit laude si din partea antrenorului Zidane: „Cristiano a aratat ca este cel mai bun jucator din lume, este un jucator special pentru ca nu oricine este capabil sa inscrie trei goluri intr-un singur meci”.

Hattrick de 8,5 milioane euro

Cele trei goluri marcate in partida cu VfL Wolfsburg valoreaza 8,5 milioane euro, aceasta fiind suma pe care Real o va incasa din partea UEFA in urma calificarii in semifinale.
Calculul este simplu: prima pentru accederea in penultimul act al competitiei se ridica la 7 milioane euro, la care se adauga bonusul de 1,5 milioane euro pentru victoria din meciul cu germanii. O eventuala calificare in finala competitiei, programata luna viitoare, la Milano, le-ar aduce „galacticilor” o suma cuprinsa intre 10,5 si 15 milioane euro. In plus, la finalul Ligii, fiecare echipa va primi bani in functie de numarul golurilor marcate pe parcursul turneului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger