AcasăSPORTCristian Gatu, memoriu catre Guvern pe tema echipei Oltchim

Cristian Gatu, memoriu catre Guvern pe tema echipei Oltchim

(foto: realitatea.net)

Cristian Gatu, presedintele Federatiei de Handbal, a anuntat ca a depus un memoriu catre Guvern pe tema problemelor financiare ale echipei de handbal Oltchim.

(foto: realitatea.net)

Situatia dezastruoasa in care se afla echipa de handbal SC Oltchim, campioana Romaniei, l-a determinat pe Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal (FRH), sa inainteze un memoriu catre Guvern prin care se doreste gasirea unei solutii astfel incat echipa sa nu fie retrasa din competiile internationale.

„Situatia echipei este grava. Am facut un memoriu catre Carmen Tocala, la ANST, cu rugamintea sa-l trimita mai departe catre Ministerul Economiei, care se ocupa de privatizarea Oltchim, dar si catre primul ministru Victor Ponta. Eu nu pot, si nimeni nu poate interveni, in procedurile de privatizare ale combinatului, dar am facut o prezentare a istoricului echipei. Oltchim este un brand national, e singura echipa care se poate bate in prezent cu orice adversara din lume, este inscrisa in Liga Campionilor, cu obiectiv de a castiga trofeul, iar daca va fi retrasa si se va desfiinta, EHF va dicta o amenda considerabila, plus o interdictie pentru cluburile romanesti in cupele europene”, a declarat Cristian Gatu, pentru mediafax, citat de realitatea.net.

In plus, potrivit presedintelui FRH, Cristian Gatu, s-a cerut ca viitorul proprietar al combinatului Oltchim, de care depinde echipa de handbal, sa fie obligat sa respecte anumite clauze astfel incat echipa sa fie finantata.

„Am solicitat Ministerului Economiei ca oricine va fi castigatorul privatizarii sa fie obligat sa respecte o clauza, care sa prevada mentinerea echipei Oltchim la standarde internationale, pe o perioada de cinci ani. Noi, dar si iubitorii de handbal, cautam solutii pentru gasirea sumei de 3 milioane de euro, cat reprezinta contractele jucatoarelor pe un an, astfel ca am mai cerut prin acest memoriu ca un nou sponsor sa fie scutit de impozite, tot timp de un an, astfel ca acest buget sa fie jumatate. Ar conta enorm”, a mai spus Cristian Gatu.

author avatar
Ionut Zgimbau
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger