AcasăSPORTCristian Ciocan a rezistat opt reprize in fata britanicului Tyson Fury

Cristian Ciocan a rezistat opt reprize in fata britanicului Tyson Fury

Ciocan a fost victima sigura in fata uriasului Tyson Fury (sursa foto mirror.co.uk)

Boxerul roman Cristian Ciocan, cel mai bine cotat „greu” al nostru la ora actuala, si-a incercat norocul, sambata seara, in fata britanicului Tyson Fury, pe terenul acestuia.

Ciocan a fost victima sigura in fata uriasului Tyson Fury (sursa foto mirror.co.uk)

Fury si-a pus in joc centura de campion WBO International, cucerita anul trecut, dupa victoria cu Dereck Chisora. Desi era cotat ca outsider, romanul Ciocan si-a incercat norocul si a sperat intr-un … miracol, mai ales daca tinem cont de diferenta de inaltime si alonja, Fury fiind cu 18 centimetri mai inalt decat boxerul roman.

Ciocan s-a antrenat ca un nebun, a slabit enorm, fiind la cea joasa greutate din cariera, si a sperat ca plusul de viteza il va ajuta sa-l puna in dificultate pe Fury.

Romanul s-a miscat bine in primele trei reprize ale confruntarii de la Londra, dar asta in special pentru ca britanicul este cunoscut drept un boxer care se „incalzeste” mai greu. Din repriza a patra, britanicul a inceput sa dea drumul la „ciocane” si boxerul nostru a fost pus tot mai des in dificultate.

De altfel, un croseu de dreapta l-a „molesit” pe Ciocan in repriza a cincea, romanul fiind numarat. A dus lovitura pe picioare, dar dupa cea de-a opta repriza nu a mai putut continua meciul, iar oamenii din coltul sau au aruncat prosopul. Dezamagit de rezultatul confruntarii, Ciocan a recunoscut ca Fury a fost mai bun. Romanul a precizat ca ar fi vrut sa lupte si dupa a opta repriza, dar staff-ul sau i-a recomandat sa renunte pentru a nu risca o accidentare si mai serioasa.

A fost a patra infrangere suferita de Ciocan la profesionisti, in 21 de meciuri, si prima dupa mai bine de patru ani. Tyson Fury a ajuns la 24 de victorii din tot atatea meciuri disputate, 18 dintre partide fiind castigate inainte de limita.

Britanicul are planuri mari, fiind foarte posibil ca urmatorul sau adversar sa fie nimeni altul decat Vladimir Klitschko. Ucraineanul urmeaza sa se bata pe 25 aprilie, cu americanul Bryant Jennings, iar invingatorul va da piept cu Fury. Dupa incercarea de a-l detrona pe Klitschko, Fury vrea sa-si incerce norocul si cu marea speranta a americanilor de la categoria grea, Deontay Wilder.

author avatar
Cristi Ionita
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger