AcasăRecomandariCristi Chivu s-a retras din activitatea de fotbalist

Cristi Chivu s-a retras din activitatea de fotbalist

O cariera de 24 de ani s-a incheiat ieri, printr-un anunt postat pe pagina personala de Facebook. Fundasul Cristi Chivu si-a anuntat retragerea din activitatea de jucator, contractual cu Inter Milano fiind reziliat dupa luni de negocieri.

La costum si cravata, asa arata noul Cristi Chivu

In locul unei conferinte de presa, Chivu a preferat sa-si expuna gandurile in mediul virtual. Pe pagina personala de Facebook, fostul capitan al echipei nationale a Romaniei le-a multumit tuturor celor care i-au fost aproape in cariera: „Sunt trist si fericit, rad si plang si ma incearca un sentiment de satisfactie pe care nu-l pot descrie in cuvinte. Fotbalul m-a invatat ce inseamna pasiunea, ce reprezinta curajul, sacrificiul. Toate astea sunt o punte intre visuri si realitate. Stiu cine sunt, ce sunt, ce am facut, cum am facut si va pot spune ca a fost o calatorie plina de provocari. O calatorie in care nu am abandonat lupta cu provocarile pe care destinul mi le-a asternut in cale. Multumesc parintilor mei pentru educatia pe care mi-au oferit-o. Acum 24 de ani am inceput o calatorie motivat de o persoana care mi-a fost model si sursa de inspiratie. Ne-a parasit opt ani mai tarziu si am crezut ca pentru mine totul s-a terminat. Aveam 17 ani. A fost tatal, antrenorul, prietenul si cel mai mare critic al meu. Este prima persoana careia vreau sa-i multumesc pentru ca in toti acesti ani l-am simtit langa mine mereu. Am incercat sa fiu ca el, sa fiu demn, curajos, ambitios, corect asa cum m-a invatat. Inainte de a fi ceva, am incercat sa fiu om. As fi avut nevoie de tata mai mult decat cineva si-ar putea imagina, decat, probabil, s-a gandit el in scurta noastra calatorie prin aceasta lume. Multumesc tuturor antrenorilor cu care am inceput, celor cu care am colaborat de-a lungul timpului si despre care pot spune ca au fost o sursa de inspiratie continua pentru mine. Multumesc cluburilor la care am activat pentru ca au avut incredere in mine si pentru ca mi-au oferit posibilitatea de a creste in tari si in orase diferite. Multumesc tuturor suporterilor de la echipele la care am activat pentru ca fara sustinerea si fara pasiunea lor fara margini, succesele noastre nu ar fi fost posibile. Multumesc staff-ului medical, doctori, fizioterapeuti, pentru sprijinul lor moral, pentru intelegerea pe care au avut-o in ceea ce ma priveste, pentru ca m-au suportat, dat fiind faptul ca am fost un recordman al accidentarilor. Am intrat in aceasta lume tanar, in liniste, visator si plin de ambitie si ies cu ceva fire albe, multe cicatrici… Tata, sper ca esti mandru de omul care am devenit. Este sfarsitul unei calatorii… si inceputul, pentru restul vietii mele!”. La randul lor, si oficialii clubului Inter si-au luat la revedere de la fotbalistul Chivu, fundasul care a luptat pentru cucerirea Ligii Campionilor din 2010. „Sapte sezoane de neuitat, incununate de succese, de victorii, dar si zile dramatice care au fost depasite. Inter si Chivu au avut o relatie care a mers dincolo de teren si aspectul profesional. Clubul ii multumeste pentru ca a fost protagonistul, cu mare putere si loialitate, unor ani care mereu vor fi amintiti ca fiind printre cei mai gloriosi in istoria nerazzurra”.
Cristi Chivu s-a accidentat la un deget de la piciorul drept in august 2012, fiind operat de atunci de patru ori, ultima data in Statele Unite ale Americii, in luna februarie. Fundasul roman nu a mai jucat niciun meci din mai 2013. Pe viitor, fostul international se va ocupa de activitatea de impresariat a firmei „Becali Sport”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
487 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger