AcasăSPORTCraciunescu cu spaga, Porumboiu cu sifilisul

Craciunescu cu spaga, Porumboiu cu sifilisul

„Un campionat castigat de arbitri, nu de CFR!”, este sigur pe el Adrian Porumboiu, finantatorul vasluian. Dezvaluirile facute ieri sunt urmare a prestatiei „centralului” Ante Vucemilovic la derbiul clujean, croatul inventand un penalty pentru „feroviari”, in minutul 89, un 11 metri care a decis titlul in Liga 1.

SCANDAL. Craciunescu este acuzat de Porumboiu ca ia bani de la Paszkany

Chemat de CCA sa oficieze la cel mai important joc al sezonului 2011- 2012, croatul Ante Vucemilovic nu avea cum sa nu cunoasca realitatea din Liga 1: cu siguranta fusese informat despre miza reprezentata de cele trei puncte. Explicabila, asadar, si usurinta cu care, vineri seara, in minutul 89 al confruntarii „U”Cluj – CFR Cluj, la scorul de 2-2, acesta a indicat punctul cu var dupa simularea lui Kapetanos. Un cadou facut CFR-ului si un nou titlu pierdut de FC Vaslui. De la decizia lui Vucemilovic a inceput sarabanda acuzelor, s-a deschis robinetul dezvaluirilor. Ieri, intr-un superinterviu acordat jurnalistului Catalin Tolontan, miliardarul Adrian Porumboiu l-a desfiintat pe Ion Craciunescu, presedintele CCA. „Vreti sa va spun eu cum pozeaza Ion Craciunescu si, de fapt, cat de mult ii plac banii, dar fara sa-i munceasca?”, si-a inceput tirada finantatorul moldovenilor. „Eram in tribuna cu George Copos si cu un tip care am aflat ca lucreaza la Oficiul pentru prevenire si combaterea spalarii banilor. Si Copos mi-a zis ca tipul i-a marturisit ca exista o ancheta privitoare la bani mutati dinspre Paszkany spre Craciunescu in niste conturi din Insulele Cayman. Omul de la Spalarea Banilor imi zice sa tac din gura, sa nu zic nimanui. Ma duc la Ion Craciuneascu acasa, ii spun tot, doar l-am socotit prietenul meu, am fost ca fratii zeci de ani. «Ioane, esti un tampit daca faci asta! Viata e scurta, ai fost un mare arbitru, cum sa te compromiti in halul asta?!» Cand a auzit de ancheta cu Insulele Cayman, Craciunescu a inceput sa alerge prin casa, a luat doua icoane si a inceput sa se jure ca nu e nimic adevarat. I-am zis de la cine stiu, sa nu creada ca am informatia de la o baba chioara.

Adrian Porumboiu

Mai mult, la vreo cateva zile, de la mine din masina, l-am sunat pe omul ala si Craciunescu auzea tot ce vorbeam cu el. Eu ii zic tipului «Hai, domnule, ca nu te cred, Ion n-ar face asa ceva». La care ala imi zice, razind: «Domnu’ Porumboiu, sunt sigur pe ce zic, atentie ca aparentele insala!»”, s-a destainuit Porumnboiu.

Seful CCA, prietenul conducatorilor de club

Nu doar George Copos, dar si Nicolae Badea, presedintele FC Dinamo, are banuieli legate de prietenia dintre Ion Craciunescu si Arpad Paszkany. Acelasi Porumboiu: „Hai sa zicem ca agentul ala n-are dreptate si ca nu exista niciun cont in Cayman. La scurta vreme, adica recent, ma suna Nicolae Badea de la Dinamo si imi spune ca «Prietenul nostru Craciunescu s-a vazut cu cei de la CFR». Pai, cu mine nu vorbea nici macar la telefon, dar cu sefii de la CFR se vedea fata in fata! De fapt, el a avut mereu un comportament dublu. Vorbea ore intregi cu Siman la telefon, cu Razvan Lucescu si cu altii! Ia vedeti cat i-a dat Netoiu cand a luat Dinamo campionatul! Bani grei de tot, pe hartii, alea sunt grave. Da, o sa zica lumea ca sunt nebun. Si ce daca?! Si eu i-am dat bani! Multi! Insa, i-am dat ca prieten si nu cand a fost in functie la CCA. Casa pe care o are in Pipera cum a facut-o? Terenul i l-a dat Giovanni Becali si casa i-am facut-o eu. Casa de aproape 500.000 de euro (…) Sa ne lase Craciunescu, omul care pozeaza in integru! Sa ne lase, ca inainte de ’89 a jucat sah cu Valentin Ceausescu, dupa care a trecut la Copos, apoi la Iancu, la Bucsaru si acum a ajuns la Paszkany!”.

Insulele paradisului fiscal

Apartinand de Regatul Unit al Marii Britanii, Insulele Cayman sunt amplasate in vestul Marii Caraibelor. Specialistii le-au plasat pe locul 5 in topul centrelor financiare mondiale, aici fiind un adevarat paradis fiscal, cu zeci de mii de off-1shor-uri inregistrate in administratia fiscala locala. Pentru a evita impozitele si taxele din natala, multi miliardari de pe glob si-au deschis conturi in Insulele Cayman, protejati de legislatia permisiva de acolo.

Craciunescu da replica: „Porumboiu a avut sifilis”

Presedintele CCA este dispus sa faca testul cu detectorul de minciuni pentru a-si demonstra nevinovatia. Acuzat ca a luat bani de la Arpad Paszkany, Ion Craciunescu neaga si il ameninta pe Adrian Porumboiu cu un nou proces: „Corect, Porumboiu a fost la mine acasa si mi-a povestit ca la meciul cu Rapid cineva a venit la el si i-a spus ceva despre niste conturi si legaturi intre mine si Paszkany. I-am raspuns ca omul care i-a zis asta e nebun. Mai departe. Dupa vreo doua zile, Porumboiu vorbea pe un telefon cu tipul asta de la Spalarea Banilor si pe alt telefon am auzit ce vorbea si l-am sunat eu pe ala. I-am zis ca sa puna tot ce are pe masa daca e de la un organism al statului, nu sa umble cu prostii din astea! Nu am nici o legatura cu Paszkany. E o nebunie! Sa mergem, si eu, si Porumboiu, la detectorul de minciuni! Oricand! Sa vedem cine minte, eu sau acest monstru! Da, Porumboiu e un monstru, credeti-ma! Mi-a spus regretatul Zoltan Erdei, care a jucat cu el la Slatina, ca Porumboiu a avut sifilis cand era tanar. Acestea sunt efectele netratarii. Nu putem trai toti sub amenintarea sifilisului si paranoii netratate ale lui Porumboiu (…) De data asta, nu-l mai las asa! O sa-i cer despagubiri si astept ca toata lumea sa-si dea seama ca omul asta e un monstru. O sa vedeti cum va da din colt in colt si va spune ca a auzit, ca i s-a spus. Gata, de data asta s-a terminat totul!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger