AcasăSPORTTrei maghiari, exclusi din nationala de hochei!

Trei maghiari, exclusi din nationala de hochei!

Comisia de Etica a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a anuntat primele masuri luate in cazul jucatorilor de etnie maghiara care au agresat fizic un hocheist roman.

Istvan Gereb, Molnar Akos si Antal Alfred, componenti ai lotului de hochei pe gheata Under 16 al Romaniei, au fost suspendati pe termen nelimitat, iar antrenorii echipei nationale au primit mustrare. Masurile au fost luate in cazul incidentului petrecut pe 1 Decembrie la Miercurea Ciuc si care l-a avut in prim plan pe Florin Marinescu, jucator legitimat la Steaua, batut de coechipierii de etnie maghiara. „Comisia de etica a COSR a ratificat, astazi, propunerile presedintelui Octavian Morariu, de a-i suspenda pe termen nedeterminat din nationala de hochei pe gheata a Romaniei care se afla in pregatire in vederea participarii la FOTE 2013 pe Istvan Gereb, Molnar Akos si Antal Alfred, trei dintre componentii lotului, si de a-i sanctiona cu mustrare pe antrenori. De asemenea, s-a decis ca lotul de hochei pe gheata care va reprezenta Romania la FOTE 2013 sa fie monitorizat permanent”, se arata intr-un comunicat al COSR.

Tanczos Barna critica deciziile COSR

Cum era si de asteptat, conducerea Federatiei Romane de Hochei pe Gheata s-a aratat contrariata de masurile luate de COSR. Presedintele forului, Tanczos Barna, sustine ca nimeni nu le poate interzice sportivilor sa practice hocheiul in Romania, iar cei trei suspendati isi vor continua activitatea la echipa SC Miercurea Ciuc. „Am spus de la bun inceput ca este o decizie pe care o respectam, dar nu cred ca trebuie sa fie una pe viata. Cei sanctionati trebuie sa invete din aceasta greseala. COSR nu monitorizeaza echipa nationala de hochei pe gheata, ci lotul pentru FOTE 2013. Momentan, jucatorii nu participa la pregatire si la jocuri cu echipa FOTE, doar se vor antrena la clubul lor, SC Miercurea Ciuc, vor participa alaturi de acesta la competitiile interne si internationale. Cand vor putea reveni la echipa nationala, o vor face. Poate fi un an, doi ani, cinci ani, poate fi si mai scurt termenul. Sper, doar, ca nu si-a imaginat nimeni ca poate interzice jucatorilor sa joace hochei in tara asta!”.

De 1 Decembrie, roman batut la fundu’ gol de maghiari

Pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala, Florin Cosmin Marinescu, hocheist legitimat la Steaua, a fost agresat de coechipieri in timpul cantonamentului echipei nationale de juniori Under 16, de la Mircurea Ciuc. „Unul dintre baieti, Antal Alfred, m-a injurat in maghiara, iar eu l-am rugat sa spuna ce are de spus in romana, ca tot e ziua Romaniei si ca ei sunt tot romani. Atunci mai multi au inceput sa strige ca ei nu sunt romani si au spus cuvinte urate la adresa Romaniei. Mai apoi, la dus, au stins lumina si m-au lovit din toate partile cu prosoapele ude”, a povestit Florin Cosmin Marinescu intr-un memoriu adresat forurilor sportive.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
325 afisari

5 COMENTARII

  1. Tradatorii de la COSR nu pot judeca un fapt global- bataia pustiului si terfelirea imnului tarii. In aparenta sunt doua fapte diferite, dar este un fapt indivizibil-pozitia minoritarilor fata de majoritari si implicit fata de tara in care traiesc. Cum este posibil ca educatorii ( coordonatori, antrenori, sef de federatie… ) sa fie mangaiati dragastos pe crestet si dojeniti cu un avertisment? Prieteni exprimati-va parerea in cazul in care romanii erau minoritari si erau acuzati de aceste fapte !

    • ai perfecta dreptate, e indmisibil ce se intampla u numai i hochei, in toate judetele cu unguri, romani umiliti in tara lor de niste boanghine, episodul cu bataia pustiului este un afront adus tuturor romanilor

  2. Cand a venit primul val de huni in Ardeal, localnici erau la muncile campului. Localnicii au fost intrebati unde este Campia Panonica si acestia au dat explicatii si indrumari eficace. Deoarece acest fenomen s-a repetat de mai multe ori, ardelenii au montat o placa mare pe care au scris, Spre Campia Panonica. Si uite asa intelectualii au continuat drumul spre Campia Panonica iar analfabetii ( prosti ) au ramas pe loc.

  3. dl Tanczos nu ar trebui sa faca opinie separata fata de un for care are ca atributii analiza si aplicarea unor masuri corespunzatoare fata de evenimentele deosebite produse in lumea sportului. Facand aceste remarci, arata ca de fapt incurajeaza astfel de comportamente reprobabile unui domeniu in care ura fata de coechipier nu are ce cauta.Dar de aia il cheama Tanczos, sa arate ca el e mai cu mot. Bineinteles ca celor 3 trebuie sa le fie interzis accesul la competitii, ar trebui sa poata juca hochei, pe perioada aplicarii pedepsei, doar PE TAPSANE. Indemn pe cei care intra pe patinoar- la vederea acestor indivizi care au renuntat la sportivitate in favoarea unor inveninari iredentist-etnice a carei radacina o vad- fie in ideile existente in familie fie in informatia vehiculata de liderii unguri, sa PARASEASCA LOCUL UNDE SE FACE ANTRENAMENTUL PANA CAND NU IES AFARA CEI IN CAUZA. In acest mod se procedeaza in afara, in Europa – loc in care respectul fata de valoare, sportivitate, altruism etc…este la mare cinste.

  4. Sa terminati odata cu vorbe urate!A murit cineva?Nu s-a intamplat nimic!Romanul merita acum o bataie,ce nu uita niciodata,si punct.Asa trebuie facut cu mincinosul alcoolist.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger