AcasăSPORTCosmarul se repeta? In '94, la Atena a murit "Dream Team-ul" lui...

Cosmarul se repeta? In ’94, la Atena a murit „Dream Team-ul” lui Cruyff. Dupa 19 ani, dispare si „tiki-taka” Barcelona? (VIDEO)

Gazetarii iberici noteaza ca, intr-o noapte de mai, in anul 1994, la Atena, a disparut spiritul Dream Team-ului catalan. Dupa aproape doua decenii, FC Barcelona lui Tito Vilanova primeste semnalul ca si epoca „Tiki-taka” s-a sfarsit.

Cotidianul spaniol „Marca” noteaza ca au trecut aproape 20 de ani de cand FC Barcelona nu a mai incasat o asemenea bataie in Liga Campionilor, precum esecul de marti seara, 0-4 cu Bayern Munchen, din prima mansa a semifinalelor UEFA Champions League.

 

Ultimul dezastrul cunoscut de catalani a fost pe vremea faimosul „Dream Team”. Pe 18 mai 1994, FC Barcelona juca finala Ligii Campionilor, impotriva echipei AC Milan, formatie condusa de Fabio Capello. Finala, gazduita de stadionul „Olimpic” din Atena , a reprezentat un vis urat pentru trupa antrenata de legendarul Johan Cruyff. AC Milan s-a impus cu 4-0, același deznodamant consemnat marti seara la München.

[youtube]tjPlATGvQ98[/youtube]

Daniele Massaro (2), Dejan Savicevic si Marcel Desailly au fost marcatorii meciului de trista amintire pentru FC Barcelona. Din echipa catalanilor nu lipseau Andoni Zubizarreta, Albert Ferrer, Josep Guardiola (viitorul antrenor al lui Bayern Munchen), Ronald Koeman, Miguel Angel Nadal, Jose Maria Bakero, Hristo Stoicikov sau Romario, in vreme ce italienii se mandreau cu Mauro Tassotti, Christian Panucci, Demetrio Albertini, Paolo Maldini, Roberto Donadoni, Marcel Desailly, Zvonimir Boban, Dejan Savicevic, Daniele Massaro sau Marco Simone. In acel an, 1994, Barcelona avea sa castige al patrulea titlu consecutiv in Primera Division.

 

 

author avatar
Mihai Koblenko
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger