AcasăSPORTCOŞMARUL Jelena Ostapenko a revenit în viaţa Simonei Halep. Eşec umilitor în...

COŞMARUL Jelena Ostapenko a revenit în viaţa Simonei Halep. Eşec umilitor în semifinala de la Dubai

simona halep

Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (24 de ani, 21 WTA), în semifinala turneului de la Dubai, scor 6-2, 6-7 (0), 0-6.

Este al doilea eșec dureros suferit de Simona Halep în fața Jelenei Ostapenko, după finala de la Roland Garros din 2017.

Dezastru în setul 3

Meciul a durat o oră și 36 de minute. Simona Halep a reușit 8 lovituri câștigătoare și a comis 20 de erori neforțate. Pot fi remarcate și cele 8 duble greșeli ale româncei.

Jelena Ostapenko a avut 36 de lovituri câștigătoare și a comis 49 de erori neforțate. În al treilea set Halep a continua forma slabă. A greșit mult, a servit foarte slab și nu reușit să câștige niciun game. A pierdut setul la 0, iar Ostapenko s-a calificat în finală.

Halep va coborî până pe 26 WTA

În finala turneului de la Dubai, Jelena Ostapenko o va înfrunta pe rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA), care a profitat de retragerea cehoaicei Marketa Vondrousova (38 WTA), înainte de startul partidei.

Pentru că nu şi-a apărat trofeul cucerit în 2020 la acest turneu, Simona Halep (30 de ani) va coborî în clasamentul WTA până pe locul 26. Dacă Veronika Kudermetova se impune la Dubai, românca pică pe locul 27.

author avatar
Andrei Ștefan