AcasăRecomandariCoruptie la nivel inalt la FIFA

Coruptie la nivel inalt la FIFA

Nimeni si nimic nu-l mai sperie pe Joseph Blatter (77 de ani), ajuns pe final de mandate in fruntea FIFA, for din care se va retrage in 2014, imediat dupa Campionatul Mondial.

Sepp (foto) si Philippe Blatter, asa unchi, asa nepot
Philippe Blatter
Mircea Sandu nu s-a opus bunastarii familiei care conduce FIFA

De altfel, de turneul final din Brazilia se leaga si ultima lovitura pregatita de elvetianul cu apucaturi de bancher. In calitate de sef al FIFA, batranul Sepp i-a facut cadou nepotului sau, Philippe Blatter (presedinte si CEO al companiei Infront Sports&Media, specializata in marketing sportiv), un contract din care se pot castiga sute de milioane de euro (presa britanica estimeaza ca veniturile ar urma sa depaseasca suma de 500 de milioane!). Care este obiectul acestui contract luat la puricat inclusiv de Transparency International”? Exclusivitate in vanzarea a tot ceea ce are legatura cu deplasarea in Brazilia, vara viitoare, pentru Cupa Mondiala: transport, cazare si masa, bilet de meci, vizitare obiective turistice etc! „«MATCH Hospitality» este singura firma din lume oficial autorizata de FIFA sa ofere si sa garanteze pachete turistice exclusive pentru fiecare meci de la Cupa Mondiala”, este raspunsul FIFA oferit tuturor celor interesati sa vada pe viu turneul final. Lesne de precizat ca actionar majoritar la „MATCH Hospitality” este Philippe Blatter prin compania sa, Infront Sports&Media.

Federatiile nationale, obligate sa semneze cu firma nepotului

Nu doar suporterii de rand se lovesc de „MATCH Hospitality” in incercarea de a ajunge in Brazilia, ci si federatiile de fotbal. Prin acest contract, FIFA a obligat pana si federatiile care vor fi prezente la Cupa Mondiala sa faca deplasarea cu firma familiei Blatter. Mai conteaza ca Brazilia 2014 este al doilea turneu final consecutiv (dupa Africa de Sud 2010) „organizat” (exclusiv pe partea de marketing) de „MATCH Hospitality”?!

„Superoferta, profita acum, la numai…”

Cam asa isi atrage clientii „MATCH Hospitality” pe site-ul official, unde sunt prezentate pachetele turistice oferite pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Acestea incep de la 700 de dolari (500 de euro) si ajung pana la 2550 de dolari (1800 de euro pentru „top category business seat”). Preturile sunt pentru fiecare eveniment (meci) in parte!

Si Mircea Sandu a raspuns „prezent!”

De combinatiile familiei Blatter nu este strain nici Mircea Sandu, inca presedinte al FRF. Cu doi ani in urma, acesta a semnat un contract cu „Infront Sports&Media” prin care a cedat drepturile tv de retransmitere peste hotare a meciurilor disputate pe teren propriu de echipa nationala a Romaniei. O afacere reciproc avantajoasa pentru ambele parti, nota in 2011 „fin.ro”; pentru acest cadou facut nepotului Phillipe, unchiul Sepp Blatter avea sa vireze cateva milioane de euro in conturile Federatiei, bani folositi ulterior de „Nasu`” pentru ridicarea centrelor de pregatire de la Mogosoaia si/ sau Buftea. La randul lui, numai de pe urma jocului Romania – Franta (0-0, disputat pe 6 sepembrie 2011 la Bucuresti), Philippe Blatter s-a ales cu 4,5 milioane de euro de la postul de televiziune francez M6.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger