AcasăSPORTCorina Caprioru, medalie de argint

Corina Caprioru, medalie de argint

Corina Caprioru a adus inca o medalie pentru delegatia Romaniei la J.O.

La 12 zile dupa ce a implinit 26 de ani, Corina Caprioriu si-a trecut in cont, ieri, prima medalie olimpica, judoka reusind sa castige argintul la categoria 57 de kilograme.

Corina Caprioru a adus inca o medalie pentru delegatia Romaniei la J.O.

Corina a facut senzatie in semifinala cu americanca Marti Malloy, pe care a invins-o printr-un ippon de zile mari, dar nu a gasit ac de cojocul japonezei Kaori Matsumoto in finala. Cele doua sportive s-au aflat la egalitate, 0-0, dupa cele cinci minute regulamentare de joc si au intrat in prelungiri, cand meciul a fost castigat de japoneza in urma unei decizii bizare a arbitrilor.

Acestia au considerat ca sportiva noastra a calcat deliberat in afara suprafetei de lupta si i-au acordat victoria lui Matsumoto prin descalificarea Corinei. Dubla campioana europeana la 200 de metri liber (Istanbul 1999 si Madrid 2004), Camelia a fost ieri, la Londra, o umbra a sportivei care in 2004 obtinea titlul olimpic la Atena. Camelia a incheiat seriile de la 200 de metri in 2:01,15, la trei secunde de calificarea in semifinale, si a fost eliminata din competitie. Alexandru Coci a cedat presiunii in seriile de la 200 de metri fluture si a incheiat competitia abia pe locul al cincilea, ratand calificarea in semifinale, desi a dominat cursa in proportie de 75%. Canotajul ramane sportul care ne poate face fericiti. Echipajul de dublu rame, alcatuit din Viorica Susanu si Georgeta Andrunache, s-a calificat, ieri, in finala, in timp ce echipajul de patru rame fara carmaci, alcatuit din Marius Cozmiuc, Alexandru Palamariu, Cristi Pirghie si Florin Curuea, s-a calificat in semifinale.

author avatar
Cristi Ionita
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger