AcasăSPORTCopos vrea sa vanda cantonamentul Rapidului

Copos vrea sa vanda cantonamentul Rapidului

Finantatorul gruparii giulestene nu mai vrea sa investeasca niciun euro in refacerea terenurilor de antrenament din Straulesti. Principalul gand se indreapta catre marii investitori imobiliari de pe piata.

George Copos, un patron chibzuit

Rapidul se pregateste de cateva zile in complexul Federatiei Romane de Fotbal, de la Mogosoaia, baza sportiva ProRapid avand lacatul pus la porti.

ProRapid a fost ridicata in vecinatatea cimitirului Straulesti

Motivul pentru care tehnicianul Ioan Ovidiu Sabau isi duce jucatorii sa alerge „in deplasare” il reprezinta starea proasta a terenurilor de antrenament de la ProRapid; iarba este toata arsa, iar gazonul are denivelari pe multe portiuni, astfel ca riscul producerii unor accidentari este destul de mare.

Baza ProRapid dispune de mai multe terenuri de fotbal, un hotel si o sala de forta

Cu toate ca „Motul” a cerut in dese randuri rezolvarea situatiei, finantatorul George Copos a ramas surd la solicitarea acestuia. Surse din anturajul omului de afaceri afirma ca miliardarul si-a facut calculele si a descoperit ca este mai ieftin sa plateasca chirie Federatiei, pentru baza din Mogosoaia, decat sa investeasca in refacerea terenurilor de la ProRapid. Se zvoneste chiar ca George Copos se gandeste sa renunte definitiv la baza de cantonament din Straulesti si ar incerca s-o plaseze unuia dintre marii dezvoltatori imobiliari din Romania.

Cantonament ridicat la presiunile lui „Il Luce”

In 1997, la negocierile cu George Copos privind preluarea Rapidului, o conditie pusa de Mircea Lucescu a fost construirea unei baze de pregatire pentru echipa. Intr-un an si cu o investitie de cinci milioane de dolari la vremea aceea, „Berlusconi din Giulesti” si „Il Luce” taiau panglica ProRapidului, cel mai modern cantonament al unui club din Romania, cu hotel, sala de forta, restaurant, terenuri de antrenament etc. Baza a fost construita in cartierul Bucurestii Noi, pe Bulevardul Laminorului, exact peste gard de Cimitirul Straulesti.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger